Zondag 19 november arriveert Sint en zijn Pieten weer in Best!

Nieuws

Op zondag 19 november 2017 zal Sint Nicolaas weer zijn intocht in Best houden en ontvangen worden door burgemeester Anton van Aert.

Sint Nicolaas komt dit jaar aan bij de haven aan de Kanaaldijk. Voordat de Sint aankomt zullen er vanaf 11.45 uur Zwarte Pieten op jetski’s hun kunsten vertonen op het Wilhelminakanaal. Sint wordt om 12.00 uur in de haven verwacht. Sint Nicolaas gaat dan naar het Wilhelminaplein. Sint Nicolaas wordt tijdens de gehele intocht tocht vergezeld door zijn Pieten Kapel. De Sint wordt om 13.00 uur op het Wilhelminaplein verwacht.

De Winkeliersvereniging Wilhelminadorp organiseert op het plein, in afwachting van de Sint, een aantal activiteiten. Evenals vorig jaar kunnen kinderen, die dat willen, een Pietendiploma verdienen. Ook bestaat de mogelijkheid om een kleurplaat af te halen om deel te nemen aan een kleurwedstrijd. Op het plein is ook een Voorleespiet aanwezig die spannende verhalen zal voorlezen. Traditioneel wordt vanaf 12.30 uur door leden van de Gymnastiek Vereniging Best de kinderen een dansje aangeleerd. Dit zal worden uitgevoerd als de Sint is aangekomen. Vanaf het Wilhelminaplein gaat Sint Nicolaas naar het centrum van Best. Dit jaar stapt het gezelschap op de Koningin Julianaweg ter hoogte van de Pater R.D. Kloegstraat in een bus om dan vervoerd te worden naar het parkeerterrein op de Prins Berhardlaan/ hoek Oirschotseweg.

Vanaf dat punt wordt de stoet opnieuw geformeerd en gaat het gezelschap naar het Gemeentehuis. Gedurende het laatste deel van de intocht zal ook Harmonie Sint Ceacilia meegaan.

Voor de Sint arriveert zal op het Raadhuisplein vanaf 14.30 uur voor het gemeentehuis door leden van de Gymnastiek Vereniging Best eveneens de kinderen een dansje aanleren. Dit zal ook hier worden uitgevoerd als de Sint is aangekomen. Sint Nicolaas zal om 15.00 uur aankomen op het gemeentehuis en verwelkomt worden door de burgemeester. Na afloop kunnen de kinderen in de Burgerzaal de Sint een hand geven.

Educatie
Nieuwe cursussen en workshops bij CultuurSpoor

De laatste weken is bij CultuurSpoor achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe cursusaanbod samen te stellen. Vanaf deze week staan alle cursussen en workshops op de website en kan er worden ingeschreven. Daarnaast zijn er van alle cursussen en workshops flyers gemaakt, die men kan meenemen uit de …

Nieuws
Een nieuwe sport in Best – Survivalbaan Best

Vanaf 26 mei is deze survivalbaan geopend voor jeugd en volwassenen.Voor de jeugd is het vanaf 7 jaar. De trainingen van de jeugd zijn een combinatie van bootcamp en survivalsport. De jeugd traint op woensdag van 15.30 – 16.30 uur en op zondag van 10.00 – 11.00 uur. Op woensdag …

Kinderen
Boekjes & Babbels: het gezelligste uurtje van de bibliotheek!

Bijna vakantie! Op dinsdag  4 juni zijn er weer Boekjes & Babbels in de bibliotheek van CultuurSpoor. Het thema dit keer is ‘Vakantie’. Er wordt voorgelezen uit het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshout. Ouders, opa’s, oma’s of leiders van de kinderopvang zijn van harte welkom …