Stichting Harapan op de sociale markt 6 mei

Nieuws

Op zondag 6 mei is de vrijheidsmarkt/ sociale markt in het centrum van Best. Harapan zal daar ook aanwezig met 2 kramen.

Er is volop informatie over de projecten waar Harapan zich voor inzet. Voor enkele projecten wordt extra aandacht gevraagd:

 1. rehabilitatiecentrum Hidup-Baru op West-Timor.
  In het mooie Indonesië zijn helaas veel mensen die door lichamelijke gebreken belemmerd worden in het leiden van een normaal leven. De armoede waarin zij leven is tevens de oorzaak van vaak zeer ernstige verwaarlozing van deze lichamelijke gebreken.
  Op het centrum Hidup Baru van de Indonesische Zusters FCJM in Atambua op West Timor wordt gewerkt aan hun missie om deze patiënten te helpen. Steun aan dit centrum is een van de speerpunten van Harapan.
 2. aandacht voor de achtergebleven (vergeten) Indo’s
  Ooit werden ze als Nederlander in Indië geboren. Ouderen die zich Nederlander voelen en de taal nog spreken. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Nederland wilde ze niet, Indonesië ook niet. Sindsdien leven ze in armoede en hebben ze dringend hulp nodig.Harapan organiseert voor deze mensen een kaartenactie. U kunt een kaart kopen voor minimaal € 1,– en er een groet, berichtje opschrijven. In samenwerking met de stichting Teman Teman worden deze dan bezorgd bij de vergeten Indische Nederlanders. Uit ervaring is gebleken dat deze extra aandacht vanuit Nederland bijzonder wordt gewaardeerd.
 3. recyclingproject Yogyakarta:
  van afval worden kleurrijke boodschappen- schouder en toilettassen gemaakt. Deze worden door Harapan verkocht en de opbrengst is voor het revalidatiecentrum Harapan Jaya en het weeshuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra.
Educatie
Nieuwe cursussen en workshops bij CultuurSpoor

De laatste weken is bij CultuurSpoor achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe cursusaanbod samen te stellen. Vanaf deze week staan alle cursussen en workshops op de website en kan er worden ingeschreven. Daarnaast zijn er van alle cursussen en workshops flyers gemaakt, die men kan meenemen uit de …

Nieuws
Een nieuwe sport in Best – Survivalbaan Best

Vanaf 26 mei is deze survivalbaan geopend voor jeugd en volwassenen.Voor de jeugd is het vanaf 7 jaar. De trainingen van de jeugd zijn een combinatie van bootcamp en survivalsport. De jeugd traint op woensdag van 15.30 – 16.30 uur en op zondag van 10.00 – 11.00 uur. Op woensdag …

Kinderen
Boekjes & Babbels: het gezelligste uurtje van de bibliotheek!

Bijna vakantie! Op dinsdag  4 juni zijn er weer Boekjes & Babbels in de bibliotheek van CultuurSpoor. Het thema dit keer is ‘Vakantie’. Er wordt voorgelezen uit het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshout. Ouders, opa’s, oma’s of leiders van de kinderopvang zijn van harte welkom …