Stichting Harapan op de sociale markt 6 mei

Nieuws

Op zondag 6 mei is de vrijheidsmarkt/ sociale markt in het centrum van Best. Harapan zal daar ook aanwezig met 2 kramen.

Er is volop informatie over de projecten waar Harapan zich voor inzet. Voor enkele projecten wordt extra aandacht gevraagd:

 1. rehabilitatiecentrum Hidup-Baru op West-Timor.
  In het mooie Indonesië zijn helaas veel mensen die door lichamelijke gebreken belemmerd worden in het leiden van een normaal leven. De armoede waarin zij leven is tevens de oorzaak van vaak zeer ernstige verwaarlozing van deze lichamelijke gebreken.
  Op het centrum Hidup Baru van de Indonesische Zusters FCJM in Atambua op West Timor wordt gewerkt aan hun missie om deze patiënten te helpen. Steun aan dit centrum is een van de speerpunten van Harapan.
 2. aandacht voor de achtergebleven (vergeten) Indo’s
  Ooit werden ze als Nederlander in Indië geboren. Ouderen die zich Nederlander voelen en de taal nog spreken. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Nederland wilde ze niet, Indonesië ook niet. Sindsdien leven ze in armoede en hebben ze dringend hulp nodig.Harapan organiseert voor deze mensen een kaartenactie. U kunt een kaart kopen voor minimaal € 1,– en er een groet, berichtje opschrijven. In samenwerking met de stichting Teman Teman worden deze dan bezorgd bij de vergeten Indische Nederlanders. Uit ervaring is gebleken dat deze extra aandacht vanuit Nederland bijzonder wordt gewaardeerd.
 3. recyclingproject Yogyakarta:
  van afval worden kleurrijke boodschappen- schouder en toilettassen gemaakt. Deze worden door Harapan verkocht en de opbrengst is voor het revalidatiecentrum Harapan Jaya en het weeshuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra.
Beste zoetwaterpaviljoen 2018
Nieuws
Inwonersbesteo en BestBijzonder een avondje uit bij Beachclub Sunrise

Donderdag 12 juli hadden Inwonersbesteo en BestBijzonder een date bij Beachclub Sunrise in Best. Het was heerlijk weer en we hadden super veel zin om eens bij te kletsen voordat we beiden op vakantie gaan. Bij aankomst werden we vriendelijk begroet door Kim en naar ons tafeltje begeleid, natuurlijk buiten …

Nieuws
Theatergroep Bluv speelt Hamlet in augustus en september

BLUV repeteert momenteel voor de voorstelling ‘Hamlet – prins van Denemarken’, met natuurlijk Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider. Het stuk zal in augustus en september 2018 worden opgevoerd! Hamlet  De vader van Hamlet, de koning van Denemarken, is vermoord. De geest van Hamlet’s vader spookt ‘s nachts rond het …

Nieuws
Tijdens de zomervakantie is er in BestZOO van alles te beleven!

Wil jij weten of je talent hebt om dierenverzorger te worden? Om met dieren te kunnen werken is het belangrijk om goed te kunnen kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. Ga op zoek naar de genummerde opdrachten in het park en je komt er achter of jij een goede dierenverzorger …