Robotica voor jong en oud in cultuurSpoor best

Nieuws

 

Het thema van Nederland Leest is ‘robotica’. Een actueel thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook in zorginstellingen, landbouw, op scholen…. Reden voor CultuurSpoor Best om het onderwerp breed neer te zetten in de maand november met workshops en demonstraties voor volwassenen en kinderen.


Het jaarlijks cadeau voor leden en niet-leden

Het boek dat je in november gratis kunt krijgen is: Ik, robot van Isaac Asimov Het is een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin (1982), robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven.

“Voor u is een robot een robot. Raderwerk en metaal, elektriciteit en positronen…Een brein en ijzer! Door mensen gemaakt. Als het nodig is, ook weer door mensen te vernietigen! Maar u hebt niet met ze gewerkt, dus u kent ze niet. Ik zeg u dat ze een zuiverder en beter soort zijn dan wij zijn.’

Calvin ontmoette in haar leven allerlei soorten robots. Het gaat in de 9 verhalen over de menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica.

Demonstratie drones en zorgrobots

Je kunt 14 november kennis maken met drones. Rob Bruning van de HCC (hobby computer club) vertelt over het gebruik van drones,  en demonstreert.

Op 16 november komt zorgrobot Zora naar Best. Kim van den Akker, werkzaam bij het Gezondheid en Technologie Laboratorium (GET-lab), verzorgt een interactieve lezing met een demonstratie van ‘zorgrobots’.

Deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Dansen, praten en racen met robots voor kinderen

Dit jaar is er ook sprake van een Nederland Leest junior, want ook kinderen willen natuurlijk meepraten over thema’s van de toekomst. En dit jaar hebben we letterlijk met de toekomst te maken met het thema: Robotica. Drie woensdagen in november kunnen de kinderen met robotica aan de slag.

Op 8 november kun je ‘’Praten als een robot’’. Van half 3 tot half 5 leer je praten in de geheime robottaal: in nulletjes en eentjes. Voor kinderen van 6 t/m/ 10 jaar.

Op 15 november kun je racen met een robot: de Ozobotrace. Door middel van kleurcodes vertel je de robot wat hij moet doen. Je werkt in twee teams: Hebben jullie de snelste robot. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Van half 3 tot half 5.

En woensdag 22 november gaan we net doen of we zelf een robot zijn: “”Dansen als een robot’’. Tussen 3 en 4 uur kun je zelf bewegen zoals een robot doet; en dat in een echte danszaal! Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

De kinderactiviteiten kosten 2 euro per persoon.

Voor alle activiteiten geldt: graag vooraf aanmelden door te mailen naar info@cultuurspoorbest.nl. Zeker bij de kinderactiviteiten geldt vol=vol.

 

 

 

Educatie
Nieuwe cursussen en workshops bij CultuurSpoor

De laatste weken is bij CultuurSpoor achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe cursusaanbod samen te stellen. Vanaf deze week staan alle cursussen en workshops op de website en kan er worden ingeschreven. Daarnaast zijn er van alle cursussen en workshops flyers gemaakt, die men kan meenemen uit de …

Nieuws
Een nieuwe sport in Best – Survivalbaan Best

Vanaf 26 mei is deze survivalbaan geopend voor jeugd en volwassenen.Voor de jeugd is het vanaf 7 jaar. De trainingen van de jeugd zijn een combinatie van bootcamp en survivalsport. De jeugd traint op woensdag van 15.30 – 16.30 uur en op zondag van 10.00 – 11.00 uur. Op woensdag …

Kinderen
Boekjes & Babbels: het gezelligste uurtje van de bibliotheek!

Bijna vakantie! Op dinsdag  4 juni zijn er weer Boekjes & Babbels in de bibliotheek van CultuurSpoor. Het thema dit keer is ‘Vakantie’. Er wordt voorgelezen uit het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshout. Ouders, opa’s, oma’s of leiders van de kinderopvang zijn van harte welkom …