Paviljoen Joe Mann en theatergroep BLUV heropenen het Joe Mann natuurtheater

Nieuws

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het theater te werken.  8 juli is de heropening.

Momenteel wordt het theater grondig onder handen genomen en op 8 juli is er een open dag. Theatergroep BLUV zal een vaste speler worden en gaat helpen met de overige programmering in het nieuwe Joe Mann. BLUV vindt haar oorsprong niet in Best, wel zijn veel Bestenaren betrokken, zoals Matthias Tuns, Mieke Worms en Ruud Op den Kamp. Harold Schraven, die eerder onder andere Oorlogstuig, Varkens en Festen regisseerde, is de vaste regisseur van BLUV.
Tijdens de open dag spelen de spelers van BLUV muziek uit eerdere voorstellingen en het theater wordt officeel heropend door de burgemeester. Daarnaast worden jeugdproducties gepresenteerd en BLUV zal een preview van Hamlet op de planken brengen. Deze productie gaat op 18 augustus in Joe Mann in première.

Renovatie Joe Mann
Het beton van de tribune wordt volledig gerenoveerd en het hout van de bankjes wordt vervangen. Ondertussen wordt ook gekeken naar de monumentale waarde van het theater. Om groepen meer te kunnen bieden als zij op willen treden in Joe Mann, wordt ook de verlichting en andere technische onderdelen aangepakt, zodat het theater weer als nieuw kan worden ingezet als openluchttheater in Best en omstreken. Behalve dat BLUV de samenwerking met Joe Mann opzoekt, wordt voor Hamlet ook samengewerkt met onder andere de bibliotheek van Best en verschillende scholen. Ook de gemeente ondersteunt het project.

Het programma op 8 juli begint om 14.00 uur, aansluitend zal er een borrel zijn om de heropening van het theater te vieren. 

Nieuws
5 april: officiële opening Klompenwerkplaats van de Toekomst

Sint Oedenrode, 27 maart 2019 – Op vrijdag 5 april 2019 vindt bij De Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode de officiële, feestelijke opening plaats van de Klompenwerkplaats van de Toekomst. In deze innovatieve werkplaats combineert de gelijknamige stichting traditionele klompenmachines met nieuwe methoden en technieken. Door het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen wil ze het klompenambacht op eigentijdse wijze …

Nieuws
Nationale Voorleesdagen bij CultuurSpoor Best

Met leuke activiteiten voor jonge kinderen Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen tussen 23 januari en 2 februari. Met veel leuke prentenboeken en (voorlees)activiteiten voor jonge kinderen en hun …

Nieuws
Cursus ‘Omgaan met de Android tablet’

Tijdens deze cursus van drie lessen leren cursisten hun Android tablet beter kennen en krijgen ze tips hoe er handiger mee om te gaan. De cursus ‘Omgaan met de Android tablet’ wordt aangeboden door SeniorWeb en start op vrijdag 4 januari. Onderwerpen die aan bod komen: een kennismaking met de …