Paviljoen Joe Mann en theatergroep BLUV heropenen het Joe Mann natuurtheater

Nieuws

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het theater te werken.  8 juli is de heropening.

Momenteel wordt het theater grondig onder handen genomen en op 8 juli is er een open dag. Theatergroep BLUV zal een vaste speler worden en gaat helpen met de overige programmering in het nieuwe Joe Mann. BLUV vindt haar oorsprong niet in Best, wel zijn veel Bestenaren betrokken, zoals Matthias Tuns, Mieke Worms en Ruud Op den Kamp. Harold Schraven, die eerder onder andere Oorlogstuig, Varkens en Festen regisseerde, is de vaste regisseur van BLUV.
Tijdens de open dag spelen de spelers van BLUV muziek uit eerdere voorstellingen en het theater wordt officeel heropend door de burgemeester. Daarnaast worden jeugdproducties gepresenteerd en BLUV zal een preview van Hamlet op de planken brengen. Deze productie gaat op 18 augustus in Joe Mann in première.

Renovatie Joe Mann
Het beton van de tribune wordt volledig gerenoveerd en het hout van de bankjes wordt vervangen. Ondertussen wordt ook gekeken naar de monumentale waarde van het theater. Om groepen meer te kunnen bieden als zij op willen treden in Joe Mann, wordt ook de verlichting en andere technische onderdelen aangepakt, zodat het theater weer als nieuw kan worden ingezet als openluchttheater in Best en omstreken. Behalve dat BLUV de samenwerking met Joe Mann opzoekt, wordt voor Hamlet ook samengewerkt met onder andere de bibliotheek van Best en verschillende scholen. Ook de gemeente ondersteunt het project.

Het programma op 8 juli begint om 14.00 uur, aansluitend zal er een borrel zijn om de heropening van het theater te vieren. 

Nieuws
Jaarlijkse Harapan speculaasactie gestart

De inmiddels traditionele speculaasactie van de stichting Harapan voor kindertehuizen in Indonesië is officieel gestart. Wethouder Stan van der Heijden kocht donderdagmorgen 1 november van enkele medewerkers van het werkatelier EEHT (bij de molen) de eerste pakken speculaas. In dit Cello-zorg atelier, een dagbestedingsplek met een gouden randje voor mensen …

Nieuws
24 oktober: herdenking bevrijding van Best

Op woensdag 24 oktober is de officiële herdenking van de bevrijding van Best. De officiële herdenking vindt plaats bij het Schotse monument in de Koetshuistuin. De activiteiten starten om 18.45 uur met van 19.00 tot 19.45 uur de officiële herdenking. Harmonie St. Cecilia, zanggroepen Conversation en Sing4you en uiteraard de …

Nieuws
Tentoonstelling Tempex & Pins van Sabine van den Oetelaar

In Archipel Nazareth is op het moment de tentoonstelling Tempex & Pins te zien van Sabine van den Oetelaar. Het gaat om tekeningen, schilderijen en een aantal collages die gekenmerkt worden door kleurrijkheid en dynamiek. Het accent ligt niet in de eerste plaats op het weergeven van de zichtbare werkelijkheid, maar …