Paviljoen Joe Mann en theatergroep BLUV heropenen het Joe Mann natuurtheater

Nieuws

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het theater te werken.  8 juli is de heropening.

Momenteel wordt het theater grondig onder handen genomen en op 8 juli is er een open dag. Theatergroep BLUV zal een vaste speler worden en gaat helpen met de overige programmering in het nieuwe Joe Mann. BLUV vindt haar oorsprong niet in Best, wel zijn veel Bestenaren betrokken, zoals Matthias Tuns, Mieke Worms en Ruud Op den Kamp. Harold Schraven, die eerder onder andere Oorlogstuig, Varkens en Festen regisseerde, is de vaste regisseur van BLUV.
Tijdens de open dag spelen de spelers van BLUV muziek uit eerdere voorstellingen en het theater wordt officeel heropend door de burgemeester. Daarnaast worden jeugdproducties gepresenteerd en BLUV zal een preview van Hamlet op de planken brengen. Deze productie gaat op 18 augustus in Joe Mann in première.

Renovatie Joe Mann
Het beton van de tribune wordt volledig gerenoveerd en het hout van de bankjes wordt vervangen. Ondertussen wordt ook gekeken naar de monumentale waarde van het theater. Om groepen meer te kunnen bieden als zij op willen treden in Joe Mann, wordt ook de verlichting en andere technische onderdelen aangepakt, zodat het theater weer als nieuw kan worden ingezet als openluchttheater in Best en omstreken. Behalve dat BLUV de samenwerking met Joe Mann opzoekt, wordt voor Hamlet ook samengewerkt met onder andere de bibliotheek van Best en verschillende scholen. Ook de gemeente ondersteunt het project.

Het programma op 8 juli begint om 14.00 uur, aansluitend zal er een borrel zijn om de heropening van het theater te vieren. 

Nieuws
Woensdagavond 26 september 2018 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 26 september 2018 is er in ons Alzheimer Café B.O.S. vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “Dementie en Bewegen “. Dat bewegen belangrijk is voor mensen met dementie weten we. Deze avond staat dit thema op het programma en wel op een heel …

Nieuws
Open Monumenten Dagen in Best

Ieder jaar zijn er in het tweede weekend van september de landelijke Open Monumentendagen. Het is dé kans om onze monumenten te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt. Het thema is dit jaar “In Europa”. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het …

Nieuws
Reünie Heerbeeck College

Het Heerbeeck College organiseert op zaterdagavond 27 oktober 2018 een reünie voor alle oud-leerlingen en oud-medewerkers van de scholengemeenschap. De reünie vindt plaats op school, waar een indeling wordt gemaakt zodat oud-klasgenoten uit dezelfde periode elkaar snel kunnen vinden. Aanmelden voor de reünie kan via de jubileumpagina op de website: www.heerbeeck.nl/jubileum …