Nationale Voorleesdagen bij CultuurSpoor Best

Nieuws


Met leuke activiteiten voor jonge kinderen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen tussen 23 januari en 2 februari. Met veel leuke prentenboeken en (voorlees)activiteiten voor jonge kinderen en hun ouders of verzorgers. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan de Prentenboek Top 10 en het Prentenboek van het jaar 2019 centraal. Dit jaar is dat ‘Een huis voor Harry’.

Voorleesontbijt voor peuters

Op woensdag 23 januari vieren we de start van de Voorleesdagen feestelijk met een voorleesontbijt voor peuters. Goed luisteren met een lege maag, dat gaat natuurlijk niet. Dus starten we met een overheerlijk ontbijt om 9:00 uur. Er zijn geen kosten aan het voorleesontbijt verbonden, maar aanmelden via receptie@cultuurspoorbest.nl is fijn.

Voorstelling voor jonge kinderen

Op zaterdag 26 januari zijn er twee voorstellingen geïnspireerd op het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. Katton is een muzikale knutselvoorstelling over je eigen plekje zoeken en nieuwe vrienden vinden. Heel geschikt als eerste theaterervaringvoor peuters en kleuters. Kom dus kijken, luisteren en spelen. Er zijn twee voorstellingen, een om 10:00 uur en een om 11:30 uur.

De kaartjes kosten €3,-en zijn verkrijgbaar bij CultuurSpoor Best tussen 10:00 en 17:00 uur.

Gratis vingerpoppetje bij inschrijving

De Voorleesdagen zijn een mooie gelegenheid om te ontdekken dat CultuurSpoor Best jonge kinderen veel te bieden heeft. Een grote collectieprentenboeken, maar ook boeken over hobby’s, liedjes, spelletjes en knutselen. Voor kinderen is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek biedt kinderen die zich inschrijven een lief welkomstcadeautje aan: een vingerpoppetje in de vorm van kat Harry.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 23 januari tot en met 2 februari. Kijk voor meer informatie op nationalevoorleesdagen.nl of op cultuurspoorbest.nl.

Nieuws
5 april: officiële opening Klompenwerkplaats van de Toekomst

Sint Oedenrode, 27 maart 2019 – Op vrijdag 5 april 2019 vindt bij De Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode de officiële, feestelijke opening plaats van de Klompenwerkplaats van de Toekomst. In deze innovatieve werkplaats combineert de gelijknamige stichting traditionele klompenmachines met nieuwe methoden en technieken. Door het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen wil ze het klompenambacht op eigentijdse wijze …

Nieuws
Cursus ‘Omgaan met de Android tablet’

Tijdens deze cursus van drie lessen leren cursisten hun Android tablet beter kennen en krijgen ze tips hoe er handiger mee om te gaan. De cursus ‘Omgaan met de Android tablet’ wordt aangeboden door SeniorWeb en start op vrijdag 4 januari. Onderwerpen die aan bod komen: een kennismaking met de …

Nieuws
Presentatie: beginnen met winnen

Het plezier in hardlopen ontdekken en vasthouden KennisMakers Brigitte de Laat, Herman Nijholt en Wim van de Griendt geven op woensdag 9 januari de presentatie ‘Beginnen met winnen’ bij CultuurSpoor Best. In deze presentatie komen onderwerpen aan bod als sportvoeding, sportenhelden, motivatie en wilskracht bij hardlopen. Plezier vasthouden Voedingsdeskundige Brigitte …