Nationale Voorleesdagen bij CultuurSpoor Best

Nieuws


Met leuke activiteiten voor jonge kinderen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen tussen 23 januari en 2 februari. Met veel leuke prentenboeken en (voorlees)activiteiten voor jonge kinderen en hun ouders of verzorgers. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan de Prentenboek Top 10 en het Prentenboek van het jaar 2019 centraal. Dit jaar is dat ‘Een huis voor Harry’.

Voorleesontbijt voor peuters

Op woensdag 23 januari vieren we de start van de Voorleesdagen feestelijk met een voorleesontbijt voor peuters. Goed luisteren met een lege maag, dat gaat natuurlijk niet. Dus starten we met een overheerlijk ontbijt om 9:00 uur. Er zijn geen kosten aan het voorleesontbijt verbonden, maar aanmelden via receptie@cultuurspoorbest.nl is fijn.

Voorstelling voor jonge kinderen

Op zaterdag 26 januari zijn er twee voorstellingen geïnspireerd op het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. Katton is een muzikale knutselvoorstelling over je eigen plekje zoeken en nieuwe vrienden vinden. Heel geschikt als eerste theaterervaringvoor peuters en kleuters. Kom dus kijken, luisteren en spelen. Er zijn twee voorstellingen, een om 10:00 uur en een om 11:30 uur.

De kaartjes kosten €3,-en zijn verkrijgbaar bij CultuurSpoor Best tussen 10:00 en 17:00 uur.

Gratis vingerpoppetje bij inschrijving

De Voorleesdagen zijn een mooie gelegenheid om te ontdekken dat CultuurSpoor Best jonge kinderen veel te bieden heeft. Een grote collectieprentenboeken, maar ook boeken over hobby’s, liedjes, spelletjes en knutselen. Voor kinderen is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek biedt kinderen die zich inschrijven een lief welkomstcadeautje aan: een vingerpoppetje in de vorm van kat Harry.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 23 januari tot en met 2 februari. Kijk voor meer informatie op nationalevoorleesdagen.nl of op cultuurspoorbest.nl.

Educatie
Nieuwe cursussen en workshops bij CultuurSpoor

De laatste weken is bij CultuurSpoor achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe cursusaanbod samen te stellen. Vanaf deze week staan alle cursussen en workshops op de website en kan er worden ingeschreven. Daarnaast zijn er van alle cursussen en workshops flyers gemaakt, die men kan meenemen uit de …

Nieuws
Een nieuwe sport in Best – Survivalbaan Best

Vanaf 26 mei is deze survivalbaan geopend voor jeugd en volwassenen.Voor de jeugd is het vanaf 7 jaar. De trainingen van de jeugd zijn een combinatie van bootcamp en survivalsport. De jeugd traint op woensdag van 15.30 – 16.30 uur en op zondag van 10.00 – 11.00 uur. Op woensdag …

Kinderen
Boekjes & Babbels: het gezelligste uurtje van de bibliotheek!

Bijna vakantie! Op dinsdag  4 juni zijn er weer Boekjes & Babbels in de bibliotheek van CultuurSpoor. Het thema dit keer is ‘Vakantie’. Er wordt voorgelezen uit het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshout. Ouders, opa’s, oma’s of leiders van de kinderopvang zijn van harte welkom …