Lazy Sonnie Afternoon  2 december  2018

Muziek

De laatste Lazy Sonnie Afternoon alweer na een zeer geslaagd 2018. We knallen het jaar uit met de Grunting Pigs. Een  akoestische bluesgezelschap  met opzwepende mondharmonica en virtuoos gitaarspel  uit Hongarije. In het voorprogramma Delta bluesartiest  Mister Moan. Een middag om je op te  verheugen. 

GRUNTING PIGS
Duo bestaande uit  harmonica-wizard Mátyàs Pribojszki & snarenwonder Ferenc Szász.Enerzijds is er Szász, een virtuoos die zijn akoestische gitaar liefdevol bespeelt met enerverende vingeracrobatiek. Anderzijds is er Pribojszki, de man die op zijn veertiende begon met het spelen van mondharmonica en hiervoor inspiratie kreeg van legendes als Sonny Boy Williamson en Larry Adler. Hij deelde het podium met veel grote acts oa. Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard en Ian Siegal, waarbij hij steevast op diens lof kan rekenen. Pribojszki ontwikkelde een persoonlijke stijl welke kan worden omschreven als een groovende mix van jazz en blues met een sterk funky gevoel. Voeg deze twee uitzonderlijke muzikanten samen en het Grunting Pigs-gezelschap laat je horen waarom deze combinatie zo succesvol is. Rauwe countryblues afgewisseld met pittige rootsblues maken dat de twee al menig podium betoverd hebben. Het bewijst ook dat vanuit het hart gespeelde blues geen nationaliteit kent. Dat ze uit Boedapest en niet uit Chicago of Memphis afkomstig zijn lijkt eerder toeval want deze mannen kennen hun muzikale roots als geen ander. 

 

 

MISTER MOAN
Mister Moan is de naam waaronder Koos Boer solo als blues artiest optreedt. Hij richt zich daarbij vooral op de Delta Blues. Blues is echter overal en is de basis van veel moderne muziek. Blues als gevoel is ook universeel en kom je tegen in muziek die Nederlandstalig is tot in de meest etnische muziekvormen. Deze ontwikkelingen neemt hij in zijn optredens mee maar wel “Delta gekleurd”. Daardoor wordt het spelen van blues meer dan het louter kopiëren van oude bestaande songs.In het verleden is Koos zanger geweest bij de Stylemasters, een jump-blues band. Op dit moment is hij naast solo artiest ook zanger gitarist van Four Bluezz, een band die blues, jazz en soul verbindt.  

 

 

 

 

Aanvang / toegang
Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is vanaf +/-15.00 uur open. De toegang is gratis maar na het optreden vragen wij om een bijdrage in de hoed. Jullie gifts zijn noodzakelijk om deze unieke optredens voor de toekomst veilig te stellen.
De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Kijk op onze website www.lazysonnieafternoon.nl  voor de jaaragenda en/ of meld je aan voor onze Nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op onze website aanmelden.

Tot zondag 2 december 2018

Muziek
Lazy Sonnie Afternoon Festival met een dijk van een programma.

Het 4e seizoen van Lazy Sonnie Afternoon zit er bijna op en we sluiten dit jaar weer af met het inmiddels traditionele FESTIVAL. De voortuin van La Sonnerie is op zondag 7 juli omgetoverd tot een unieke Lazy sfeer waar regionaal, landelijke en internationaal bekende bands het podium zullen betreden. …

Muziek
Twee gratis miniconcertjes bij CultuurSpoor

Voorspeelavond Voor leerlingen van de muziekschool is een voorspeelavond de ideale gelegenheid om hun vorderingen te laten horen aan een breder publiek.  Niet alleen aan ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden, maar ook – graag – aan eenieder die daar belangstelling voor heeft. Slagwerk Op donderdag 27 juni laten de …