Kerstvakantie bij Cultuurspoor met activiteiten

Kinderen

Leer in de kerstvakantie hoe je radio maakt

Kinderen tussen de 10 en 14 jaar kunnen in de kerstvakantie leren hoe zij échte Radiorakkers worden. Tijdens een workshop van twee uur ontdekken ze hoe je het nieuws voorleest, liedjes aankondigt en je eigen radioverhaal maakt. Radiorakkers, Omroep Best en CultuurSpoor Best organiseren de workshop ‘Radio Maken’ op donderdagmiddag 27 december.

Terugluisteren
De fragmenten die tijdens de workshop worden gemaakt, zijn terug te horen op radiorakkers.nl en via Omroep Best. Na de workshop ontvangen deelnemers de Radiorakker Oorkonde en krijgt iedereen zijn of haar radioproductie per e-mail als herinnering.

Meedoen?
De workshop vindt plaats bij Omroep Best op 27 december van 13:30-15:30 uur. Reserveer kaarten via receptie@cultuurspoorbest.nl. Meedoen kost € 7,50. Er is plek voor twaalf deelnemers.

Maak een reis naar de maan bij CultuurSpoor Best

Hoe ziet de maan er van dichtbij uit en waar komen al die kraters vandaan? Hoe lang doe je erover om naar de maan te reizen? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de kinderworkshop ‘De reis naar de maan’ op vrijdag 28 december. CultuurSpoor Best organiseert deze reis naar de maan samen met Curiosityworld.

Maan maken
De workshop start met een interactieve lezing om de maan van dichtbij te bekijken. Met filmbeelden van het NASA Kennedy Space Center in Florida. Daarna is het tijd voor een leuke workshop! Deelnemers gaan de maan zelf namaken en gebruiken hiervoor klei en echte lavasteentjes.

Reis mee
De workshop op vrijdagmiddag 28 december is geschikt voor nieuwsgierige kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De reis naar de maan duurt van 14:00 – 15:30 uur. Graag vooraf aanmelden via receptie@cultuurspoorbest.nl. Meedoen kost €7,50. Kijk voor meer informatie op cultuurspoorbest.nl of op curiosityworld.nl.

 

Allemaal muziekinstrumenten uitproberen in de kerstvakantie 

Een middag lang kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. Dat is het idee van ‘Allemaal muziek’. CultuurSpoor Best organiseert deze muzikale middag voor basisschoolleerlingen op vrijdagmiddag 4 januari.

Verschillende instrumenten
Kinderen uit groep drie tot en met acht kunnen bij ‘Allemaal muziek’ meedoen aan verschillende probeerlessen bij muziekdocenten. En zo zelf ervaren welk instrument hen het meest aanspreekt. In een kleine groep volgen ze een les van dertig minuten, om daarna een volgend instrument te proberen.

Meedoen?
Allemaal muziek start om 13:30 uur en duurt tot 16:00 uur. Meedoen op vrijdag 4 januari kost €5,- per kind. Aanmelden kan via educatie@cultuurspoorbest.nl. Al andere plannen voor deze dag? Een proefles voor een instrument naar keuze is altijd mogelijk, kijk hiervoor op cultuurspoorbest.nl.

 

 

Educatie
Nieuwe cursussen en workshops bij CultuurSpoor

De laatste weken is bij CultuurSpoor achter de schermen hard gewerkt om het nieuwe cursusaanbod samen te stellen. Vanaf deze week staan alle cursussen en workshops op de website en kan er worden ingeschreven. Daarnaast zijn er van alle cursussen en workshops flyers gemaakt, die men kan meenemen uit de …

Kinderen
Vakantie-KRIEBELS: superleuke workshop voor kinderen in de zomervakantie

Onder de titel Vakantie-KRIEBELS geeft Riet Lamers elke schoolvakantie een leuke theaterworkshop bij CultuurSpoor. In de zomervakantie doet zij dit uiteraard ook. De eerste zomerworkshop is op woensdag 17 juli en is bedoeld voor kinderen uit groep 3 tot en met 6 van de basisschool. Jippie, vakantie! Het thema dat …

Nieuws
Een nieuwe sport in Best – Survivalbaan Best

Vanaf 26 mei is deze survivalbaan geopend voor jeugd en volwassenen.Voor de jeugd is het vanaf 7 jaar. De trainingen van de jeugd zijn een combinatie van bootcamp en survivalsport. De jeugd traint op woensdag van 15.30 – 16.30 uur en op zondag van 10.00 – 11.00 uur. Op woensdag …