Kerstvakantie bij Cultuurspoor met activiteiten

Kinderen

Leer in de kerstvakantie hoe je radio maakt

Kinderen tussen de 10 en 14 jaar kunnen in de kerstvakantie leren hoe zij échte Radiorakkers worden. Tijdens een workshop van twee uur ontdekken ze hoe je het nieuws voorleest, liedjes aankondigt en je eigen radioverhaal maakt. Radiorakkers, Omroep Best en CultuurSpoor Best organiseren de workshop ‘Radio Maken’ op donderdagmiddag 27 december.

Terugluisteren
De fragmenten die tijdens de workshop worden gemaakt, zijn terug te horen op radiorakkers.nl en via Omroep Best. Na de workshop ontvangen deelnemers de Radiorakker Oorkonde en krijgt iedereen zijn of haar radioproductie per e-mail als herinnering.

Meedoen?
De workshop vindt plaats bij Omroep Best op 27 december van 13:30-15:30 uur. Reserveer kaarten via receptie@cultuurspoorbest.nl. Meedoen kost € 7,50. Er is plek voor twaalf deelnemers.

Maak een reis naar de maan bij CultuurSpoor Best

Hoe ziet de maan er van dichtbij uit en waar komen al die kraters vandaan? Hoe lang doe je erover om naar de maan te reizen? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de kinderworkshop ‘De reis naar de maan’ op vrijdag 28 december. CultuurSpoor Best organiseert deze reis naar de maan samen met Curiosityworld.

Maan maken
De workshop start met een interactieve lezing om de maan van dichtbij te bekijken. Met filmbeelden van het NASA Kennedy Space Center in Florida. Daarna is het tijd voor een leuke workshop! Deelnemers gaan de maan zelf namaken en gebruiken hiervoor klei en echte lavasteentjes.

Reis mee
De workshop op vrijdagmiddag 28 december is geschikt voor nieuwsgierige kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De reis naar de maan duurt van 14:00 – 15:30 uur. Graag vooraf aanmelden via receptie@cultuurspoorbest.nl. Meedoen kost €7,50. Kijk voor meer informatie op cultuurspoorbest.nl of op curiosityworld.nl.

 

Allemaal muziekinstrumenten uitproberen in de kerstvakantie 

Een middag lang kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. Dat is het idee van ‘Allemaal muziek’. CultuurSpoor Best organiseert deze muzikale middag voor basisschoolleerlingen op vrijdagmiddag 4 januari.

Verschillende instrumenten
Kinderen uit groep drie tot en met acht kunnen bij ‘Allemaal muziek’ meedoen aan verschillende probeerlessen bij muziekdocenten. En zo zelf ervaren welk instrument hen het meest aanspreekt. In een kleine groep volgen ze een les van dertig minuten, om daarna een volgend instrument te proberen.

Meedoen?
Allemaal muziek start om 13:30 uur en duurt tot 16:00 uur. Meedoen op vrijdag 4 januari kost €5,- per kind. Aanmelden kan via educatie@cultuurspoorbest.nl. Al andere plannen voor deze dag? Een proefles voor een instrument naar keuze is altijd mogelijk, kijk hiervoor op cultuurspoorbest.nl.

 

 

Nieuws
5 april: officiële opening Klompenwerkplaats van de Toekomst

Sint Oedenrode, 27 maart 2019 – Op vrijdag 5 april 2019 vindt bij De Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode de officiële, feestelijke opening plaats van de Klompenwerkplaats van de Toekomst. In deze innovatieve werkplaats combineert de gelijknamige stichting traditionele klompenmachines met nieuwe methoden en technieken. Door het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen wil ze het klompenambacht op eigentijdse wijze …

Kinderen
Voorleesmiddag over de wolf

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar Tijd: woensdag 13 februari van 15.00-16.00 uur Locatie: Cultuurspoor, Raadhuisplein 30, Best Kosten: gratis Wist je dat er in Nederland op dit moment drie wolven leven? Ze leven op de Veluwe, in Drente en Overijssel. De wolf leeft in een groot gebied en …

Nieuws
Nationale Voorleesdagen bij CultuurSpoor Best

Met leuke activiteiten voor jonge kinderen Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen tussen 23 januari en 2 februari. Met veel leuke prentenboeken en (voorlees)activiteiten voor jonge kinderen en hun …