Bouwen voor de natuur in Best

Nieuws

In 2018 gaan we drie keer bouwen voor de natuur. Dit doen we onder leiding van onze eigen bouwgroep. We maken een nestkastje, een insectenhotel en een voederplank.

Aan het eind van de avond mag je dit mee naar huis nemen en ophangen in eigen tuin of balkon. Tijdens de tweede bijeenkomst maken we een insectenhotel.

 Tijd:                Donderdag 5 april, maak je eigen insectenhotel

Van 20.00 uur tot 22.00 uur

Graag vóór 29 maart aanmelden via www.ivn.nl/best

Locatie:          Bouwbedrijf van Laarhoven, Zessprong 18 in Best

Kosten:          IVN leden 5 euro en niet IVN-leden 7.50 euro

Bij natuur en wilde dieren denk je al gauw aan de Veluwe, de wadden of misschien zelfs aan Afrika. Maar ook heel dichtbij huis is natuur te vinden. Een tuin of balkon kan veel dieren een plekje verschaffen. Zelfs als je maar een paar vierkante meters tot je beschikking hebt, sta je versteld van de mogelijkheden voor de dieren: een klein gaatje in het hek is al voldoende voor een egel om doorheen te kruipen. In een vijver vind je kikkers en libellenlarven. En een kersenboom is ideaal als voedselbron voor vogels. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de vogels, insecten en andere dieren naar je tuin, terras of balkon lokken, door te “bouwen voor de natuur”.

Over IVN

Natuur een plek geven in het hart, het hoofd en de handen van mensen: dat is waar IVN Best voor staat.

We willen jong en oud op inspirerende manieren de natuur laten beleven. Vanuit dat perspectief willen we geïnteresseerden stimuleren de natuur te leren kennen, te respecteren en er zorg voor te dragen. Duurzaamheid in al zijn geledingen is een nieuw thema dat van harte wordt omarmd.

Vanuit deze visie organiseert IVN Best wandelingen, excursies en lezingen over natuur en duurzaamheid. Daarbij zijn onze leden actief in werkgroepen voor landschapsonderhoud, planten, vogels en natuurfotografie.  Extra aandacht is er voor de jeugd middels het Jeugd IVN, natuurwandelingen voor basisscholen en andere jeugd gerelateerde activiteiten.

IVN Best bestaat sinds 1970 en telt ruim 350 leden.

Nieuws
BEST INFORMATIEF Dinsdag 2 oktober 2018

  Informatieavond aanleg ondergronds hoogspanningsnet Op 10 en 11 oktober organiseert TenneT een informatieavond over de vervanging van de bovengrondse 150 kV-verbinding tussen Tilburg-Noord en Best door een ondergrondse verbinding. Deze bovengrondse verbinding loopt momenteel door enkele wijken in Best. Ook komt deze avonden de aanleg van een ondergrondse 150 …

Nieuws
Agenda cultuurspoor in oktober

Oktober expo: archeologievondsten in Best De hele maand oktober te zien Oktober gratis 3-okt openingsshow Kinderboekenweek Kinderboekenweek middag gratis 6-okt Lezing en workshop Curiosity World Voor kinderen van vijf tot en met zeven jaar 11.00-12.30 € 7,50 9-okt Boekjes & Babbel Thema bewegen, voor kinderen tussen de twee en vier …

Nieuws
Vanaf 24 september ontmoetingsplek voor creatievelingen

Op 24 september opent Campus Puur aan de Lage VLeutweg haar deuren. Elke maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur en elke donderdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur is Campus Puur een ontmoetingsplek voor creatievelingen. Je kunt een eigen creatief werkje meebrengen om daaraan te werken, maar je kunt je …