BEST INFORMATIEF Dinsdag 20 maart 2018

Nieuws

 

Nieuw kunstwerk Groot Nieuw Wit Beest
Vrijdag 16 maart werd het Groot Nieuw Wit Beest opgenomen in de openbare ruimte. Wethouder Peet van de Loo bevrijdde het Groot Nieuw Wit Beest van de ‘halsband’. Het beeld staat nu vrij in de openbare ruimte.

Groot Nieuw Wit Beest
Het kunstwerk Groot Nieuw Wit Beest komt voort uit een ander kunstwerk, namelijk: het Groot Nieuw Beest. Deze laatste is in 2010 onthuld in de plaats Lisse voor de Chadha en Sabic Sittard Collecties. Een groot verschil tussen het Groot Nieuw Wit Beest in Best en het eerste Groot Nieuw Beest in Lisse is, dat de een zwart is en de ander wit. Daarbij heeft het Groot Nieuw Wit Beest in Best als extra toevoeging, ook nog een staart.

Tom Claassen
Kunstenaar Tom Claassen staat vooral bekend om zijn dierfiguren, zoals de Mol, het Konijn en de zeven meter hoge olifanten bij Almere en de grote kwijlende hond in Tilburg. Deze beelden zijn vaak erg groot; ze lijken wel, maar toch ook weer niet, waarbij de kenmerken en vormen soms bijna karikatuur zijn.


Uitbreiding fietsenstalling NS-station
De overdekte fietsenstalling bij het NS-station is te klein geworden. Veel fietsen worden nu buiten neergezet. Dit zorgt voor verloedering en vandalisme. Dat vinden we niet gewenst. Daarom is er vanaf eind april een extra fietsenstalling met ongeveer 150 plaatsen beschikbaar.

Hoe kan het dat de stalling te klein is?
Dit komt bijvoorbeeld doordat er steeds meer e-bikes en fietsen met mandje zijn. Deze passen niet in de huidige rekken.  Verder reizen meer mbo-leerlingen met het openbaar vervoer reizen dan voorheen.

Wat gaan we doen?
We werken aan een oplossing in drie fasen:

  1. Eind april maken we met behulp van omheining een noodstalling. Hierin passen ook e-bikes, fietsen met mandjes en scooters. De noodstalling komt aan de zijde van de overdekte stalling. Voor de noodstalling zijn vergunningen nodig, die inmiddels zijn aangevraagd. Het duurt ongeveer zes weken voordat de vergunning is verleend.
  2. Na de zomer gaan we aan de slag met een stalling voor langere tijd. Ook voor ongeveer 150 fietsen en scooters. Deze komt naast huidige, overdekte stalling. Daar ligt nu nog een Zodra deze stalling klaar is, ruimen we noodstalling weer op.
  3. We starten met het maken van een visie voor de stationsomgeving. Dit doen we samen met ProRail en NS stations. Deze visie geeft ook duidelijkheid over het fietsparkeren in de toekomst. Dat is dus een oplossing voor de langere termijn.

Hoe zit het dan met handhavingsacties?
Sinds we weten dat de stalling te klein is, handhaven we alleen nog als de veiligheid in het geding is. Bijvoorbeeld fietsen die voor de nooddeur staan.
Het is natuurlijk de bedoeling dat treinreizigers hun fietsen vanaf mei weer netjes in de stalling zetten. Hierop gaan we weer toezien.

Vragen?
Wilt u meer informatie over de ligging van de noodstalling? Neemt u dan contact op met de heer Jan Krijger, senior medewerker ruimtelijke ontwikkeling. Dit kan via e-mail: j.krijger@gembest.nl of door te bellen naar ons algemene telefoonnummer: 14 0499.


Cliënttevredenheidsonderzoeken Jeugdhulp en Wmo
In de week van 19 maart versturen we de cliënttevredenheidsonderzoeken voor Jeugdhulp en Wmo over 2017. Totaal 1135 ouders en jongeren ontvangen een vragenlijst over hun ervaringen met Jeugdhulp.

Voor de ervaring met Wmo-voorzieningen krijgen 1350 inwoners een vragenlijst.
Deelname is anoniem en vrijwillig. WBO kan bij behoefte hulp bieden bij het invullen.

Met de resultaten uit de onderzoeken kunnen we zien of in Best sommige zaken (extra) aandacht nodig hebben. De resultaten maken wij eind juni bekend via www.gemeentebest.nl en Groeiend Best. 


OPENBARE BEKENDMAKINGEN 

Adres Omschrijving
Nieuwstraat 44 Evenementenmelding zomercarnaval bij d’n Ekker op 19 augustus.
Nieuwstraat 44 Evenementenmelding kermis Best bij d’n Ekker op 29 en 30 juni.
Nieuwstraat 44 Evenementenmelding gekker stekker uit ekker op 26 en 27 mei.
Secretaris L. Jansenstraat 5 Melding sponsorloop Koningsspelen op 20 april.
De Maas 8 Het aanbrengen van reclame middels bestickering.
Nieuwstraat 92 Avond van het Nederlandse lied op 26 april.
Dorpsplein 2 Zomeravonden op z’n Best op 13 en 27 juli en 17 en 31 augustus.
Oranjestraat 46A en 46B Toekennen nummeraanduidingen.
Oranjestraat ongenummerd Het bouwen van twee woningen en het aanleggen van een inrit/uitweg.
Hokkelstraat ongenummerd Het bouwen/vervangen van de schuilhut.
Oirschotseweg 43 en 43A Toekennen nummeraanduidingen.
Molenstraat 20 t/m 90 Toekennen nummeraanduidingen.
Molenstraat ongenummerd Het bouwen van 36 appartementen, het aanleggen van een inrit/uitweg, het bouwen van een carport t.b.v. 28 parkeerplaatsen en het bouwen van een erfafscheiding.
Oirschotseweg 43 Het wijzigen van de voorgevel.
Hoofdstraat 24 Aanbrengen van reclame aan de gevel.
Twijnder 9 Het bouwen van een bijgebouw.
Johannes Verleunstraat 2C Het vervangen van het bestaande hekwerk door een hoger hekwerk met poort.
De Dieze 29 Het wijzigen van de gevel en het intern verbouwen van het pand.
Spinnerstraat 26 Het uitbreiden van de woning (bg en verd.).
Jacob van Heemskerkstraat 27 Plaatsen hoogwerker 11 april.

 Meer informatie
Via www.gemeentebest.nl/openbare-bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar www.zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice.

Nieuws
BEST INFORMATIEF Dinsdag 2 oktober 2018

  Informatieavond aanleg ondergronds hoogspanningsnet Op 10 en 11 oktober organiseert TenneT een informatieavond over de vervanging van de bovengrondse 150 kV-verbinding tussen Tilburg-Noord en Best door een ondergrondse verbinding. Deze bovengrondse verbinding loopt momenteel door enkele wijken in Best. Ook komt deze avonden de aanleg van een ondergrondse 150 …

Nieuws
Agenda cultuurspoor in oktober

Oktober expo: archeologievondsten in Best De hele maand oktober te zien Oktober gratis 3-okt openingsshow Kinderboekenweek Kinderboekenweek middag gratis 6-okt Lezing en workshop Curiosity World Voor kinderen van vijf tot en met zeven jaar 11.00-12.30 € 7,50 9-okt Boekjes & Babbel Thema bewegen, voor kinderen tussen de twee en vier …

Nieuws
Vanaf 24 september ontmoetingsplek voor creatievelingen

Op 24 september opent Campus Puur aan de Lage VLeutweg haar deuren. Elke maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur en elke donderdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur is Campus Puur een ontmoetingsplek voor creatievelingen. Je kunt een eigen creatief werkje meebrengen om daaraan te werken, maar je kunt je …