Best informatief 8 mei 2018

Nieuws

Koninklijke onderscheiding
Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u deze persoon daarvoor voordragen tot uiterlijk 1 juni.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding op www.lintjes.nl/voordragen of op www.gemeentebest.nl/onderscheidingen.
Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Jozé Smits via telefoonnummer 14 0499 of stuur een e-mail naar j.smits@gembest.nl.


 

Een nieuwe burgemeester. Doet u mee?
Op 1 september verstrijkt de benoemingstermijn van burgemeester Anton van Aert. Daarom moet Best op zoek naar een nieuwe burgemeester. Die zoektocht wordt geleid door de gemeenteraad en uitgevoerd door een commissie uit de raad, de vertrouwenscommissie.

Wat vindt u belangrijk?
Bepaal mee wie de nieuwe burgemeester wordt. Wat vindt u als inwoner van Best belangrijk in een burgemeester? Laat het ons weten. Hoe?

  • Gemakkelijk online via burgemeesterbest.nl, of www.gemeentebest.nl/burgemeester-best.
  • Door het vragenformulier in te vullen dat bij de balie in het gemeentehuis klaar ligt.
  • Stuur een e-mail of brief en laat ons zo weten wat u belangrijk vindt. Uw e-mail stuurt u naar raadsgriffie@gembest.nl; uw brief naar de gemeente ter attentie van de raadsgriffie, postbus 50, 5680 AB Best.

Laatste week
U kunt nog tot en met zondag 13 mei uw reactie geven. Wit u eerst nog wat meer informatie? Kijk dan op www.gemeentebest.nl/burgemeester-best.


Gewijzigde openstelling gemeentehuis
Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei is het gemeentehuis gesloten. Bestwijzer, de Milieustraat en de gemeentewerf zijn dan ook gesloten. We zijn u vanaf maandag 14 mei weer graag van dienst.
Wij wensen u een fijne Hemelvaartsdag! 

Hoe tevreden bent u over de dienstverlening?
De gemeente is voortdurend bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. Dat doen we op verschillende manieren. Het belangrijkste is natuurlijk van u te horen hoe u de dienstverlening ervaart. Daarom doen we onderzoek naar onze dienstverlening op de website en aan de telefoon. Dit onderzoek duurt zes maanden.

Wat doen we?
Op onze website www.gemeentebest.nl kunt u veel informatie vinden. Veel klanten maken daar gebruik van en regelen online wat zij nodig hebben. Bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing of het opvragen van een uittreksel.

Vanaf 14 mei ziet u smileys op onze pagina’s en webformulieren (tevreden, neutraal en ontevreden). Wij vragen u een smiley te kiezen. Daarmee geeft u aan hoe gemakkelijk u de informatie kon vinden en of deze helder was. Kortom: hoe tevreden u bent. Daarna krijgt u op de website nog een paar korte vragen.

Dezelfde mogelijkheid heeft u als u naar de gemeente belt. Aan het eind van het telefoontje kunt u door middel van toetsen aangeven hoe tevreden u bent.

Uitkomsten
Natuurlijk hopen wij dat u tevreden bent. Maar er komen vast ook dingen uit die beter kunnen. We realiseren ons daarbij goed dat we niet alles in één keer kunnen aanpakken en verbeteren. Daarbij moeten wij keuzes maken. Doet u ook mee? 

Vragen?
Heeft u nog vragen over dit onderzoek? Stel deze dan via info@gemeentebest.nl of via 14 0499.


Afspraak maken? Doe dit op tijd!
Vanwege drukte zijn de wachttijden langer dan normaal. We begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Het is daarom belangrijk dat u goed in de gaten houdt wanneer uw reisdocument of rijbewijs verloopt. Dan kunt u ruim op tijd hiervoor een afspraak maken.

Online afspraak maken
Het gemakkelijkst is om de afspraak online te maken via www.gemeentebest.nl. U ziet dan eenvoudig op welke data en tijdstippen dit mogelijk is. Telefonisch een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Online aanvragen via de website
Voor veel producten hoeft u géén afspraak te maken. U kunt deze producten ook online aanvragen via deze website. U hoeft dan niet te wachten.


OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Adres Omschrijving
Dennenhei Buren event + BBQ 1-9-2018.
Diabolo 20 Verlengen beslistermijn voor de bouw van een erker (voorzijde) en het uitbreiden van de woning (achterzijde).
J.J. de Vlamstraat 89 Plaatsen hoogwerker op 14 mei
Lariks 1 Verlengen beslistermijn voor het vervangen van de erfafscheiding en het oprichten van een terrasoverkapping
Jacoba Pulskensstraat 3 Plaatsen container(s) van 7 mei tot 7 juni 2018
Houtheuvel 2 Het verwijderen van het bestaand afdak en het plaatsen van een carport
Kanaaldijk 5 Het uitbreiden/vervangen van het kantoorgebouw bij het bedrijfspand
Sportlaan ongenummerd het plaatsen van een tijdelijke mast voor mobiele telecommunicatie t.b.v. spoor/spoortunnel
Hokkelstraat ongenummerd Het bouwen/vervangen van de schuilhut
Notenboom 2 Het plaatsen van een veranda.
Mosselaarweg 20 Het kappen van 8 bomen.
Hurkseweg 2B melding aanleg gesloten bodemenergiesysteem buiten inrichtingen

Meer informatie
Via www.gemeentebest.nl/openbare-bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar www.zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice.

 

Nieuws
Woensdagavond 26 september 2018 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 26 september 2018 is er in ons Alzheimer Café B.O.S. vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “Dementie en Bewegen “. Dat bewegen belangrijk is voor mensen met dementie weten we. Deze avond staat dit thema op het programma en wel op een heel …

Nieuws
Open Monumenten Dagen in Best

Ieder jaar zijn er in het tweede weekend van september de landelijke Open Monumentendagen. Het is dé kans om onze monumenten te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt. Het thema is dit jaar “In Europa”. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het …

Nieuws
Reünie Heerbeeck College

Het Heerbeeck College organiseert op zaterdagavond 27 oktober 2018 een reünie voor alle oud-leerlingen en oud-medewerkers van de scholengemeenschap. De reünie vindt plaats op school, waar een indeling wordt gemaakt zodat oud-klasgenoten uit dezelfde periode elkaar snel kunnen vinden. Aanmelden voor de reünie kan via de jubileumpagina op de website: www.heerbeeck.nl/jubileum …