Theatergroep Bluv speelt Hamlet in augustus en september

Nieuws

BLUV repeteert momenteel voor de voorstelling ‘Hamlet – prins van Denemarken’, met natuurlijk Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider. Het stuk zal in augustus en september 2018 worden opgevoerd!

Hamlet 
De vader van Hamlet, de koning van Denemarken, is vermoord. De geest van Hamlet’s vader spookt ‘s nachts rond het kasteel. Op een nacht vertelt de geest aan Hamlet dat hij werd vermoord en hoe dit gebeurde. Ook vertelt hij dat zijn oom Claudius de moordenaar is. Claudius eist de troon op en trouwt bovendien met de weduwe van zijn eigen broer waardoor hij de stiefvader van Hamlet wordt. Hamlet weet niet wat hij moet doen. Spreekt de geest de waarheid of proberen duistere krachten hem tot slechtheid te verleiden? Moet Hamlet wraak nemen op Claudius? Theatergroep BLUV giet de voorstelling in het inmiddels bekende ‘BLUV-jasje’ en maakt daarbij gebruik van zelfgeschreven muziek.Eerste Shakespeare-ervaring voor BLUV 
Hamlet is geschreven door William Shakespeare tussen 1600 en 1602. De wraaktragedie is onder meer bekend vanwege de monoloog to be or not to be, die wordt uitgesproken door Hamlet, het personage waar alles om draait. Iedereen ‘kent’ Hamlet, maar vaak alleen van naam. Er zijn -helaas- weinig amateurgezelschappen die Hamlet opvoeren. Omdat Theatergroep BLUV graag verdergaat waar andere gezelschappen ophouden, was Hamlet geen moeilijke keuze.

Vertellend muzikaal theater 
​Wij maken kwaliteitsvoorstellingen waarmee we het publiek vermaken, ontroeren en aan het denken zetten. We spelen een repertoire dat andere amateurgezelschappen doorgaans niet aandurven. We strijken neer, spelen onze voorstelling en trekken verder, in een traditie die terugvoert tot de Middeleeuwse wagenspelen. We maken verhalend/vertellend theater waarin muziek een zeer belangrijke rol speelt. We doen dit met minimale middelen, maar met maximale zeggingskracht. Met dit alles onderscheiden we ons van andere theatergezelschappen; we spelen in de eredivisie van het amateurtheater.

‘Heerlijke sfeer en goed oog voor detail’
‘In één woord klasse’
‘Briljant spel’
‘Tot op het bot doordringende muziek’ 

Speellijst

18/08/2018  |  Best  |  Joe Mann Theater
24/08/2018  |  Best  |  Joe Mann Theater
25/08/2018  |  Best  |  Joe Mann Theater
14/09/2018  |  Lith  |  Protestantse Kerk
15/09/2018  |  Haarsteeg  |  De Steeg

 

Beste zoetwaterpaviljoen 2018
Nieuws
Inwonersbesteo en BestBijzonder een avondje uit bij Beachclub Sunrise

Donderdag 12 juli hadden Inwonersbesteo en BestBijzonder een date bij Beachclub Sunrise in Best. Het was heerlijk weer en we hadden super veel zin om eens bij te kletsen voordat we beiden op vakantie gaan. Bij aankomst werden we vriendelijk begroet door Kim en naar ons tafeltje begeleid, natuurlijk buiten …

Nieuws
Tijdens de zomervakantie is er in BestZOO van alles te beleven!

Wil jij weten of je talent hebt om dierenverzorger te worden? Om met dieren te kunnen werken is het belangrijk om goed te kunnen kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. Ga op zoek naar de genummerde opdrachten in het park en je komt er achter of jij een goede dierenverzorger …

Nieuws
BEST INFORMATIEF Dinsdag 19 juni 2018

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens kermis in Best Van vrijdag 29 juni tot en met dinsdag 3 juli wordt de kermis gehouden in het centrum van Best. We treffen daarom een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Hieronder leest u een aantal maatregelen. Kijk voor het gehele overzicht op www.gemeentebest.nl/kermis. Maandag 25 juni vanaf 18.00 …