Paviljoen Joe Mann en theatergroep BLUV heropenen het Joe Mann natuurtheater

Nieuws

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het theater te werken.  8 juli is de heropening.

Momenteel wordt het theater grondig onder handen genomen en op 8 juli is er een open dag. Theatergroep BLUV zal een vaste speler worden en gaat helpen met de overige programmering in het nieuwe Joe Mann. BLUV vindt haar oorsprong niet in Best, wel zijn veel Bestenaren betrokken, zoals Matthias Tuns, Mieke Worms en Ruud Op den Kamp. Harold Schraven, die eerder onder andere Oorlogstuig, Varkens en Festen regisseerde, is de vaste regisseur van BLUV.
Tijdens de open dag spelen de spelers van BLUV muziek uit eerdere voorstellingen en het theater wordt officeel heropend door de burgemeester. Daarnaast worden jeugdproducties gepresenteerd en BLUV zal een preview van Hamlet op de planken brengen. Deze productie gaat op 18 augustus in Joe Mann in première.

Renovatie Joe Mann
Het beton van de tribune wordt volledig gerenoveerd en het hout van de bankjes wordt vervangen. Ondertussen wordt ook gekeken naar de monumentale waarde van het theater. Om groepen meer te kunnen bieden als zij op willen treden in Joe Mann, wordt ook de verlichting en andere technische onderdelen aangepakt, zodat het theater weer als nieuw kan worden ingezet als openluchttheater in Best en omstreken. Behalve dat BLUV de samenwerking met Joe Mann opzoekt, wordt voor Hamlet ook samengewerkt met onder andere de bibliotheek van Best en verschillende scholen. Ook de gemeente ondersteunt het project.

Het programma op 8 juli begint om 14.00 uur, aansluitend zal er een borrel zijn om de heropening van het theater te vieren. 

Beste zoetwaterpaviljoen 2018
Nieuws
Inwonersbesteo en BestBijzonder een avondje uit bij Beachclub Sunrise

Donderdag 12 juli hadden Inwonersbesteo en BestBijzonder een date bij Beachclub Sunrise in Best. Het was heerlijk weer en we hadden super veel zin om eens bij te kletsen voordat we beiden op vakantie gaan. Bij aankomst werden we vriendelijk begroet door Kim en naar ons tafeltje begeleid, natuurlijk buiten …

Nieuws
Theatergroep Bluv speelt Hamlet in augustus en september

BLUV repeteert momenteel voor de voorstelling ‘Hamlet – prins van Denemarken’, met natuurlijk Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider. Het stuk zal in augustus en september 2018 worden opgevoerd! Hamlet  De vader van Hamlet, de koning van Denemarken, is vermoord. De geest van Hamlet’s vader spookt ‘s nachts rond het …

Nieuws
Tijdens de zomervakantie is er in BestZOO van alles te beleven!

Wil jij weten of je talent hebt om dierenverzorger te worden? Om met dieren te kunnen werken is het belangrijk om goed te kunnen kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. Ga op zoek naar de genummerde opdrachten in het park en je komt er achter of jij een goede dierenverzorger …