IVN op 9 en 10 juni actief

Nieuws

Beleef-de-seizoenen
Op 7 juni wandelen we het Rondje Oostelbeersche Heide. We vertrekken om 13.30 uur vanaf parkeerplaats Den Ekker in Best. Gratis voor leden; voor niet-leden € 2,50.


Kijkje in het leven op een melkveeboerderij

tijd: zaterdag 9 juni van 14.30 – 17.00 uur
start: Mosselaarweg 10 te Best
kosten: kinderen 2 euro, IVN-leden 3 euro en niet-leden 5 euro 

We gaan deze dag een kijkje nemen op de boerderij van Femke en Jan Vermeer. Allereerst krijgt u een rondleiding in het melkveebedrijf en komen onderwerpen als voeding, melkproductie, fokkerij en duurzaamheid binnen het bedrijf aan de orde. Er zal uitgelegd worden wat de motivatie en gedachte is achter de klasseboeren. Ook krijgt u inzicht in het sociale leven van de boer, hoe de werkdag eruit ziet en wat de werkzaamheden het jaar rond zijn. Na de rondleiding is er een pauze met koffie/thee en iets lekkers. Na de pauze kunt u nog genieten van een wandeling door de wei/akker. De akkerbouw is belangrijk voor het voedsel van de dieren.


Over natuur, cultuur en historie | Excursie op de fiets rondom Best

tijd: zondag 10 juni van 13.30 tot 15.30 uur
start: P-plaats Den Ekker in Best
kosten: IVN-leden gratis, niet-leden € 2,50

De tocht gaat naar Boskant en via de Bobbelnagelseweg naar Olland. Vanaf hier fietsen we door het Dommeldal richting Liempde. Via een klein zelf te bedienen pontje steken we De Dommel over. Daarna gaan we via Velderen en Heerenbeek terug naar Best.U fietst samen met de natuurgidsen Jeroen Appeldoorn en Wim Vogel een tocht van ongeveer 25 km. Meestal over verharde wegen en paden, maar soms ook over onverharde paden. Het betreft een groepsfietstocht, waarbij op sommige punten halt gehouden wordt. De gidsen vertellen op de stopplaatsen over de natuur, de cultuur, de historie, e.d.


GPS-wandeling

Cursisten van de natuurgidsenopleiding uit Best en Son en Breugel hebben in 2010 een GPS-wandeling gemaakt door de Nieuwe Heide, oftewel het Joe Mann-gebied. Deze GPS-route is een natuurwandeling met natuurvragen. Inmiddels is de route al 825 keer gelogd en zijn we in de cache inmiddels aan ons 2e boekje toe. In totaal is hij dus al rond de 900 keer gelopen door mensen die de moeite hebben genomen om te loggen of te schrijven. Ook u kunt deze wandeling lopen. Klik hier voor de beschrijving.

 

Nieuws
BEST INFORMATIEF Dinsdag 19 juni 2018

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens kermis in Best Van vrijdag 29 juni tot en met dinsdag 3 juli wordt de kermis gehouden in het centrum van Best. We treffen daarom een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Hieronder leest u een aantal maatregelen. Kijk voor het gehele overzicht op www.gemeentebest.nl/kermis. Maandag 25 juni vanaf 18.00 …

Nieuws
Paviljoen Joe Mann en theatergroep BLUV heropenen het Joe Mann natuurtheater

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het …

Nieuws
Er is weer van alles te doen bij Buutvrij in Best

Vrijdag 15 juni 14.30 uur :  Groene vingers : We gaan een Terrarium maken. In een glazen pot maken we ons eigen tuintje. Deelname is € 5,00 Zaterdag 16 juni 10.30 uur : Peuterdans !! Een half uurtje peuterdans ( per groep ). Lekker dansen op de muziek of gewoon de juf nadoen. Alles mag…… …