Best informatief 8 mei 2018

Nieuws

Koninklijke onderscheiding
Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u deze persoon daarvoor voordragen tot uiterlijk 1 juni.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding op www.lintjes.nl/voordragen of op www.gemeentebest.nl/onderscheidingen.
Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Jozé Smits via telefoonnummer 14 0499 of stuur een e-mail naar j.smits@gembest.nl.


 

Een nieuwe burgemeester. Doet u mee?
Op 1 september verstrijkt de benoemingstermijn van burgemeester Anton van Aert. Daarom moet Best op zoek naar een nieuwe burgemeester. Die zoektocht wordt geleid door de gemeenteraad en uitgevoerd door een commissie uit de raad, de vertrouwenscommissie.

Wat vindt u belangrijk?
Bepaal mee wie de nieuwe burgemeester wordt. Wat vindt u als inwoner van Best belangrijk in een burgemeester? Laat het ons weten. Hoe?

  • Gemakkelijk online via burgemeesterbest.nl, of www.gemeentebest.nl/burgemeester-best.
  • Door het vragenformulier in te vullen dat bij de balie in het gemeentehuis klaar ligt.
  • Stuur een e-mail of brief en laat ons zo weten wat u belangrijk vindt. Uw e-mail stuurt u naar raadsgriffie@gembest.nl; uw brief naar de gemeente ter attentie van de raadsgriffie, postbus 50, 5680 AB Best.

Laatste week
U kunt nog tot en met zondag 13 mei uw reactie geven. Wit u eerst nog wat meer informatie? Kijk dan op www.gemeentebest.nl/burgemeester-best.


Gewijzigde openstelling gemeentehuis
Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei is het gemeentehuis gesloten. Bestwijzer, de Milieustraat en de gemeentewerf zijn dan ook gesloten. We zijn u vanaf maandag 14 mei weer graag van dienst.
Wij wensen u een fijne Hemelvaartsdag! 

Hoe tevreden bent u over de dienstverlening?
De gemeente is voortdurend bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. Dat doen we op verschillende manieren. Het belangrijkste is natuurlijk van u te horen hoe u de dienstverlening ervaart. Daarom doen we onderzoek naar onze dienstverlening op de website en aan de telefoon. Dit onderzoek duurt zes maanden.

Wat doen we?
Op onze website www.gemeentebest.nl kunt u veel informatie vinden. Veel klanten maken daar gebruik van en regelen online wat zij nodig hebben. Bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing of het opvragen van een uittreksel.

Vanaf 14 mei ziet u smileys op onze pagina’s en webformulieren (tevreden, neutraal en ontevreden). Wij vragen u een smiley te kiezen. Daarmee geeft u aan hoe gemakkelijk u de informatie kon vinden en of deze helder was. Kortom: hoe tevreden u bent. Daarna krijgt u op de website nog een paar korte vragen.

Dezelfde mogelijkheid heeft u als u naar de gemeente belt. Aan het eind van het telefoontje kunt u door middel van toetsen aangeven hoe tevreden u bent.

Uitkomsten
Natuurlijk hopen wij dat u tevreden bent. Maar er komen vast ook dingen uit die beter kunnen. We realiseren ons daarbij goed dat we niet alles in één keer kunnen aanpakken en verbeteren. Daarbij moeten wij keuzes maken. Doet u ook mee? 

Vragen?
Heeft u nog vragen over dit onderzoek? Stel deze dan via info@gemeentebest.nl of via 14 0499.


Afspraak maken? Doe dit op tijd!
Vanwege drukte zijn de wachttijden langer dan normaal. We begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Het is daarom belangrijk dat u goed in de gaten houdt wanneer uw reisdocument of rijbewijs verloopt. Dan kunt u ruim op tijd hiervoor een afspraak maken.

Online afspraak maken
Het gemakkelijkst is om de afspraak online te maken via www.gemeentebest.nl. U ziet dan eenvoudig op welke data en tijdstippen dit mogelijk is. Telefonisch een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Online aanvragen via de website
Voor veel producten hoeft u géén afspraak te maken. U kunt deze producten ook online aanvragen via deze website. U hoeft dan niet te wachten.


OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Adres Omschrijving
Dennenhei Buren event + BBQ 1-9-2018.
Diabolo 20 Verlengen beslistermijn voor de bouw van een erker (voorzijde) en het uitbreiden van de woning (achterzijde).
J.J. de Vlamstraat 89 Plaatsen hoogwerker op 14 mei
Lariks 1 Verlengen beslistermijn voor het vervangen van de erfafscheiding en het oprichten van een terrasoverkapping
Jacoba Pulskensstraat 3 Plaatsen container(s) van 7 mei tot 7 juni 2018
Houtheuvel 2 Het verwijderen van het bestaand afdak en het plaatsen van een carport
Kanaaldijk 5 Het uitbreiden/vervangen van het kantoorgebouw bij het bedrijfspand
Sportlaan ongenummerd het plaatsen van een tijdelijke mast voor mobiele telecommunicatie t.b.v. spoor/spoortunnel
Hokkelstraat ongenummerd Het bouwen/vervangen van de schuilhut
Notenboom 2 Het plaatsen van een veranda.
Mosselaarweg 20 Het kappen van 8 bomen.
Hurkseweg 2B melding aanleg gesloten bodemenergiesysteem buiten inrichtingen

Meer informatie
Via www.gemeentebest.nl/openbare-bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar www.zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice.

 

Beste zoetwaterpaviljoen 2018
Nieuws
Inwonersbesteo en BestBijzonder een avondje uit bij Beachclub Sunrise

Donderdag 12 juli hadden Inwonersbesteo en BestBijzonder een date bij Beachclub Sunrise in Best. Het was heerlijk weer en we hadden super veel zin om eens bij te kletsen voordat we beiden op vakantie gaan. Bij aankomst werden we vriendelijk begroet door Kim en naar ons tafeltje begeleid, natuurlijk buiten …

Nieuws
Theatergroep Bluv speelt Hamlet in augustus en september

BLUV repeteert momenteel voor de voorstelling ‘Hamlet – prins van Denemarken’, met natuurlijk Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider. Het stuk zal in augustus en september 2018 worden opgevoerd! Hamlet  De vader van Hamlet, de koning van Denemarken, is vermoord. De geest van Hamlet’s vader spookt ‘s nachts rond het …

Nieuws
Tijdens de zomervakantie is er in BestZOO van alles te beleven!

Wil jij weten of je talent hebt om dierenverzorger te worden? Om met dieren te kunnen werken is het belangrijk om goed te kunnen kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. Ga op zoek naar de genummerde opdrachten in het park en je komt er achter of jij een goede dierenverzorger …