Stichting Harapan op de sociale markt 6 mei

Nieuws

Op zondag 6 mei is de vrijheidsmarkt/ sociale markt in het centrum van Best. Harapan zal daar ook aanwezig met 2 kramen.

Er is volop informatie over de projecten waar Harapan zich voor inzet. Voor enkele projecten wordt extra aandacht gevraagd:

 1. rehabilitatiecentrum Hidup-Baru op West-Timor.
  In het mooie Indonesië zijn helaas veel mensen die door lichamelijke gebreken belemmerd worden in het leiden van een normaal leven. De armoede waarin zij leven is tevens de oorzaak van vaak zeer ernstige verwaarlozing van deze lichamelijke gebreken.
  Op het centrum Hidup Baru van de Indonesische Zusters FCJM in Atambua op West Timor wordt gewerkt aan hun missie om deze patiënten te helpen. Steun aan dit centrum is een van de speerpunten van Harapan.
 2. aandacht voor de achtergebleven (vergeten) Indo’s
  Ooit werden ze als Nederlander in Indië geboren. Ouderen die zich Nederlander voelen en de taal nog spreken. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Nederland wilde ze niet, Indonesië ook niet. Sindsdien leven ze in armoede en hebben ze dringend hulp nodig.Harapan organiseert voor deze mensen een kaartenactie. U kunt een kaart kopen voor minimaal € 1,– en er een groet, berichtje opschrijven. In samenwerking met de stichting Teman Teman worden deze dan bezorgd bij de vergeten Indische Nederlanders. Uit ervaring is gebleken dat deze extra aandacht vanuit Nederland bijzonder wordt gewaardeerd.
 3. recyclingproject Yogyakarta:
  van afval worden kleurrijke boodschappen- schouder en toilettassen gemaakt. Deze worden door Harapan verkocht en de opbrengst is voor het revalidatiecentrum Harapan Jaya en het weeshuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra.
Nieuws
Best informatief 8 mei 2018

Koninklijke onderscheiding Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u deze persoon daarvoor voordragen tot uiterlijk 1 juni. Meer informatie Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding op www.lintjes.nl/voordragen of op www.gemeentebest.nl/onderscheidingen. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Jozé Smits via …

Nieuws
Lazy Sonnie Song Night 12 mei 2018

Een avond puur akoestisch genieten! Op zaterdag 12 mei is het dan eindelijk zover. De eerste Lazy Sonnie Song Night. Een compleet nieuwe muzikale happening in Son en Breugel in onze eigen Kapelzaal. Op onze oproep om aan te melden voor deze  activiteit , kwam  veel respons. We hebben met …

Nieuws
Buutvrij tijdens de meivakantie

10.30 uur : Voorlezen met Zoë , met daarna een mooie tekening maken over het verhaal. 14.30 uur : Waterbaan maken. Een echte waterbaan om mee te spelen en om mee naar huis te nemen. Deelname is € 5,00. Koop je een ” Doe-fabriek strippenkaart” dan is het voor 5 x …