Open dag Bijna Thuis Huis De Vlinder

Nieuws

Woensdag 28 maart opent Bijna Thuis Huis De Vlinder in Best haar deuren voor alle belangstellenden. De open dag biedt geïnteresseerden de gelegenheid om binnen rond te kijken, de sfeer te proeven en te horen over het dagelijks leven in De Vlinder. Iedereen is tussen 10.00 en 12.00 en tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom om langs te komen op de Molenveste 2.

Unieke gelegenheid

“Het komt vrijwel nooit voor dat beide appartementen gelijktijdig onbezet zijn,” aldus Nathalie Crüts en Inge van Laarhoven, coördinatoren van Bijna Thuis Huis De Vlinder. “Nu de uitzonderlijke situatie zich voordoet, dat dit wél het geval is, hebben we besloten ad-hoc een dag in te plannen om mensen kennis te laten maken met De Vlinder“. Een unieke gelegenheid voor mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met een ernstige ziekte en voor mensen die misschien vrijwilligerswerk bij ons willen doen. Maar ook andere belangstellenden die denken “ik zou het Bijna Thuis Huis wel eens van binnen willen zien”, zijn van harte welkom.

 

Nieuwe vrijwilligers welkom

Tijdens de open dag ontvangen we u met een kopje koffie of thee met wat lekkers. Vrijwilligers leiden u rond en geven graag meer informatie over de manier waarop De Vlinder palliatieve zorg biedt. Het Bijna Thuis Huis kan niet zonder deze vrijwilligers.  Zij zorgen ervoor dat het verblijf in De Vlinder voor gasten en hun bezoek zo aangenaam mogelijk is. Om vrijwilliger te worden, is een zorgachtergrond niet noodzakelijk. Ook zijn er vrijwilligers met specifieke taken actief; ieder op zijn of haar manier. Wilt u uw talent, tijd en energie ook graag inzetten binnen ons Bijna Thuis Huis? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

 

Aanmelden open dag

Bent u benieuwd hoe De Vlinder eruit ziet, op welke manier wij te werk gaan en wat de mogelijkheden zijn? Aarzel dan niet en breng ons een bezoek. We vinden het fijn als u zich vooraf even aanmeldt via 06-44873800 of via e-mail coordinator@bijnathuishuisbest.nl (mochten we toch een gast mogen verwelkomen voor woensdag, dan wordt de inloopochtend en -avond afgelast en kunnen wij u hierover informeren). Toch liever inlopen? Dat kan, maar houdt u er rekening mee dat we u misschien moeten teleurstellen.

Nieuws
30 april Lezing klompenmaker Ad Traa met filmprimeur

Ad Traa verzorgt op maandag 30 april samen met zijn vrouw Corine en zoon Luuk een lezing over klompen maken in D’n Liempdsen Herd. Tijdens de lezing vindt ook de filmprimeur plaats van het machinaal maken van klompen. De film is bij Klompenfabriek Traa opgenomen, omdat het machinaal vervaardigen van …

Nieuws
Activiteiten in april en mei met IVN

Beleef-de-seizoenen Op 26 april wandelen we het rondje Langs de Dommel. We vertrekken om 13.30 uur vanaf Parkeerplaats Den Ekker in Best. Gratis voor leden; € 2,50 voor niet-leden. Plas-Dras in Lith – Vogelexcursie tijd: woensdag 2 mei van 19.00 tot 21.00 uur start: Parkeerplaats Den Ekker te Best kosten: gratis …

Nieuws
Helpt u mee bij de atletiek tijdens de Schoolsport Olympiade ?

 BEST – Op vrijdag 1 juni wordt in Best de Schoolsport Olympiade gehouden van 8.30 – 14.00 uur. Zo’n 600 enthousiaste leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Bestse scholen starten deze dag met een officiële opening op onze atletiekbaan. Zij beoefenen in groepen diverse sporten en strijden …