Bouwen voor de natuur in Best

Nieuws

In 2018 gaan we drie keer bouwen voor de natuur. Dit doen we onder leiding van onze eigen bouwgroep. We maken een nestkastje, een insectenhotel en een voederplank.

Aan het eind van de avond mag je dit mee naar huis nemen en ophangen in eigen tuin of balkon. Tijdens de tweede bijeenkomst maken we een insectenhotel.

 Tijd:                Donderdag 5 april, maak je eigen insectenhotel

Van 20.00 uur tot 22.00 uur

Graag vóór 29 maart aanmelden via www.ivn.nl/best

Locatie:          Bouwbedrijf van Laarhoven, Zessprong 18 in Best

Kosten:          IVN leden 5 euro en niet IVN-leden 7.50 euro

Bij natuur en wilde dieren denk je al gauw aan de Veluwe, de wadden of misschien zelfs aan Afrika. Maar ook heel dichtbij huis is natuur te vinden. Een tuin of balkon kan veel dieren een plekje verschaffen. Zelfs als je maar een paar vierkante meters tot je beschikking hebt, sta je versteld van de mogelijkheden voor de dieren: een klein gaatje in het hek is al voldoende voor een egel om doorheen te kruipen. In een vijver vind je kikkers en libellenlarven. En een kersenboom is ideaal als voedselbron voor vogels. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de vogels, insecten en andere dieren naar je tuin, terras of balkon lokken, door te “bouwen voor de natuur”.

Over IVN

Natuur een plek geven in het hart, het hoofd en de handen van mensen: dat is waar IVN Best voor staat.

We willen jong en oud op inspirerende manieren de natuur laten beleven. Vanuit dat perspectief willen we geïnteresseerden stimuleren de natuur te leren kennen, te respecteren en er zorg voor te dragen. Duurzaamheid in al zijn geledingen is een nieuw thema dat van harte wordt omarmd.

Vanuit deze visie organiseert IVN Best wandelingen, excursies en lezingen over natuur en duurzaamheid. Daarbij zijn onze leden actief in werkgroepen voor landschapsonderhoud, planten, vogels en natuurfotografie.  Extra aandacht is er voor de jeugd middels het Jeugd IVN, natuurwandelingen voor basisscholen en andere jeugd gerelateerde activiteiten.

IVN Best bestaat sinds 1970 en telt ruim 350 leden.

Nieuws
30 april Lezing klompenmaker Ad Traa met filmprimeur

Ad Traa verzorgt op maandag 30 april samen met zijn vrouw Corine en zoon Luuk een lezing over klompen maken in D’n Liempdsen Herd. Tijdens de lezing vindt ook de filmprimeur plaats van het machinaal maken van klompen. De film is bij Klompenfabriek Traa opgenomen, omdat het machinaal vervaardigen van …

Nieuws
Activiteiten in april en mei met IVN

Beleef-de-seizoenen Op 26 april wandelen we het rondje Langs de Dommel. We vertrekken om 13.30 uur vanaf Parkeerplaats Den Ekker in Best. Gratis voor leden; € 2,50 voor niet-leden. Plas-Dras in Lith – Vogelexcursie tijd: woensdag 2 mei van 19.00 tot 21.00 uur start: Parkeerplaats Den Ekker te Best kosten: gratis …

Nieuws
Helpt u mee bij de atletiek tijdens de Schoolsport Olympiade ?

 BEST – Op vrijdag 1 juni wordt in Best de Schoolsport Olympiade gehouden van 8.30 – 14.00 uur. Zo’n 600 enthousiaste leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Bestse scholen starten deze dag met een officiële opening op onze atletiekbaan. Zij beoefenen in groepen diverse sporten en strijden …