Bouwen voor de natuur in Best

Nieuws

In 2018 gaan we drie keer bouwen voor de natuur. Dit doen we onder leiding van onze eigen bouwgroep. We maken een nestkastje, een insectenhotel en een voederplank.

Aan het eind van de avond mag je dit mee naar huis nemen en ophangen in eigen tuin of balkon. Tijdens de tweede bijeenkomst maken we een insectenhotel.

 Tijd:                Donderdag 5 april, maak je eigen insectenhotel

Van 20.00 uur tot 22.00 uur

Graag vóór 29 maart aanmelden via www.ivn.nl/best

Locatie:          Bouwbedrijf van Laarhoven, Zessprong 18 in Best

Kosten:          IVN leden 5 euro en niet IVN-leden 7.50 euro

Bij natuur en wilde dieren denk je al gauw aan de Veluwe, de wadden of misschien zelfs aan Afrika. Maar ook heel dichtbij huis is natuur te vinden. Een tuin of balkon kan veel dieren een plekje verschaffen. Zelfs als je maar een paar vierkante meters tot je beschikking hebt, sta je versteld van de mogelijkheden voor de dieren: een klein gaatje in het hek is al voldoende voor een egel om doorheen te kruipen. In een vijver vind je kikkers en libellenlarven. En een kersenboom is ideaal als voedselbron voor vogels. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de vogels, insecten en andere dieren naar je tuin, terras of balkon lokken, door te “bouwen voor de natuur”.

Over IVN

Natuur een plek geven in het hart, het hoofd en de handen van mensen: dat is waar IVN Best voor staat.

We willen jong en oud op inspirerende manieren de natuur laten beleven. Vanuit dat perspectief willen we geïnteresseerden stimuleren de natuur te leren kennen, te respecteren en er zorg voor te dragen. Duurzaamheid in al zijn geledingen is een nieuw thema dat van harte wordt omarmd.

Vanuit deze visie organiseert IVN Best wandelingen, excursies en lezingen over natuur en duurzaamheid. Daarbij zijn onze leden actief in werkgroepen voor landschapsonderhoud, planten, vogels en natuurfotografie.  Extra aandacht is er voor de jeugd middels het Jeugd IVN, natuurwandelingen voor basisscholen en andere jeugd gerelateerde activiteiten.

IVN Best bestaat sinds 1970 en telt ruim 350 leden.

Beste zoetwaterpaviljoen 2018
Nieuws
Inwonersbesteo en BestBijzonder een avondje uit bij Beachclub Sunrise

Donderdag 12 juli hadden Inwonersbesteo en BestBijzonder een date bij Beachclub Sunrise in Best. Het was heerlijk weer en we hadden super veel zin om eens bij te kletsen voordat we beiden op vakantie gaan. Bij aankomst werden we vriendelijk begroet door Kim en naar ons tafeltje begeleid, natuurlijk buiten …

Nieuws
Theatergroep Bluv speelt Hamlet in augustus en september

BLUV repeteert momenteel voor de voorstelling ‘Hamlet – prins van Denemarken’, met natuurlijk Harold Schraven als regisseur en muzikaal leider. Het stuk zal in augustus en september 2018 worden opgevoerd! Hamlet  De vader van Hamlet, de koning van Denemarken, is vermoord. De geest van Hamlet’s vader spookt ‘s nachts rond het …

Nieuws
Tijdens de zomervakantie is er in BestZOO van alles te beleven!

Wil jij weten of je talent hebt om dierenverzorger te worden? Om met dieren te kunnen werken is het belangrijk om goed te kunnen kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. Ga op zoek naar de genummerde opdrachten in het park en je komt er achter of jij een goede dierenverzorger …