BEST INFORMATIEF Dinsdag 20 maart 2018

Nieuws

 

Nieuw kunstwerk Groot Nieuw Wit Beest
Vrijdag 16 maart werd het Groot Nieuw Wit Beest opgenomen in de openbare ruimte. Wethouder Peet van de Loo bevrijdde het Groot Nieuw Wit Beest van de ‘halsband’. Het beeld staat nu vrij in de openbare ruimte.

Groot Nieuw Wit Beest
Het kunstwerk Groot Nieuw Wit Beest komt voort uit een ander kunstwerk, namelijk: het Groot Nieuw Beest. Deze laatste is in 2010 onthuld in de plaats Lisse voor de Chadha en Sabic Sittard Collecties. Een groot verschil tussen het Groot Nieuw Wit Beest in Best en het eerste Groot Nieuw Beest in Lisse is, dat de een zwart is en de ander wit. Daarbij heeft het Groot Nieuw Wit Beest in Best als extra toevoeging, ook nog een staart.

Tom Claassen
Kunstenaar Tom Claassen staat vooral bekend om zijn dierfiguren, zoals de Mol, het Konijn en de zeven meter hoge olifanten bij Almere en de grote kwijlende hond in Tilburg. Deze beelden zijn vaak erg groot; ze lijken wel, maar toch ook weer niet, waarbij de kenmerken en vormen soms bijna karikatuur zijn.


Uitbreiding fietsenstalling NS-station
De overdekte fietsenstalling bij het NS-station is te klein geworden. Veel fietsen worden nu buiten neergezet. Dit zorgt voor verloedering en vandalisme. Dat vinden we niet gewenst. Daarom is er vanaf eind april een extra fietsenstalling met ongeveer 150 plaatsen beschikbaar.

Hoe kan het dat de stalling te klein is?
Dit komt bijvoorbeeld doordat er steeds meer e-bikes en fietsen met mandje zijn. Deze passen niet in de huidige rekken.  Verder reizen meer mbo-leerlingen met het openbaar vervoer reizen dan voorheen.

Wat gaan we doen?
We werken aan een oplossing in drie fasen:

  1. Eind april maken we met behulp van omheining een noodstalling. Hierin passen ook e-bikes, fietsen met mandjes en scooters. De noodstalling komt aan de zijde van de overdekte stalling. Voor de noodstalling zijn vergunningen nodig, die inmiddels zijn aangevraagd. Het duurt ongeveer zes weken voordat de vergunning is verleend.
  2. Na de zomer gaan we aan de slag met een stalling voor langere tijd. Ook voor ongeveer 150 fietsen en scooters. Deze komt naast huidige, overdekte stalling. Daar ligt nu nog een Zodra deze stalling klaar is, ruimen we noodstalling weer op.
  3. We starten met het maken van een visie voor de stationsomgeving. Dit doen we samen met ProRail en NS stations. Deze visie geeft ook duidelijkheid over het fietsparkeren in de toekomst. Dat is dus een oplossing voor de langere termijn.

Hoe zit het dan met handhavingsacties?
Sinds we weten dat de stalling te klein is, handhaven we alleen nog als de veiligheid in het geding is. Bijvoorbeeld fietsen die voor de nooddeur staan.
Het is natuurlijk de bedoeling dat treinreizigers hun fietsen vanaf mei weer netjes in de stalling zetten. Hierop gaan we weer toezien.

Vragen?
Wilt u meer informatie over de ligging van de noodstalling? Neemt u dan contact op met de heer Jan Krijger, senior medewerker ruimtelijke ontwikkeling. Dit kan via e-mail: j.krijger@gembest.nl of door te bellen naar ons algemene telefoonnummer: 14 0499.


Cliënttevredenheidsonderzoeken Jeugdhulp en Wmo
In de week van 19 maart versturen we de cliënttevredenheidsonderzoeken voor Jeugdhulp en Wmo over 2017. Totaal 1135 ouders en jongeren ontvangen een vragenlijst over hun ervaringen met Jeugdhulp.

Voor de ervaring met Wmo-voorzieningen krijgen 1350 inwoners een vragenlijst.
Deelname is anoniem en vrijwillig. WBO kan bij behoefte hulp bieden bij het invullen.

Met de resultaten uit de onderzoeken kunnen we zien of in Best sommige zaken (extra) aandacht nodig hebben. De resultaten maken wij eind juni bekend via www.gemeentebest.nl en Groeiend Best. 


OPENBARE BEKENDMAKINGEN 

Adres Omschrijving
Nieuwstraat 44 Evenementenmelding zomercarnaval bij d’n Ekker op 19 augustus.
Nieuwstraat 44 Evenementenmelding kermis Best bij d’n Ekker op 29 en 30 juni.
Nieuwstraat 44 Evenementenmelding gekker stekker uit ekker op 26 en 27 mei.
Secretaris L. Jansenstraat 5 Melding sponsorloop Koningsspelen op 20 april.
De Maas 8 Het aanbrengen van reclame middels bestickering.
Nieuwstraat 92 Avond van het Nederlandse lied op 26 april.
Dorpsplein 2 Zomeravonden op z’n Best op 13 en 27 juli en 17 en 31 augustus.
Oranjestraat 46A en 46B Toekennen nummeraanduidingen.
Oranjestraat ongenummerd Het bouwen van twee woningen en het aanleggen van een inrit/uitweg.
Hokkelstraat ongenummerd Het bouwen/vervangen van de schuilhut.
Oirschotseweg 43 en 43A Toekennen nummeraanduidingen.
Molenstraat 20 t/m 90 Toekennen nummeraanduidingen.
Molenstraat ongenummerd Het bouwen van 36 appartementen, het aanleggen van een inrit/uitweg, het bouwen van een carport t.b.v. 28 parkeerplaatsen en het bouwen van een erfafscheiding.
Oirschotseweg 43 Het wijzigen van de voorgevel.
Hoofdstraat 24 Aanbrengen van reclame aan de gevel.
Twijnder 9 Het bouwen van een bijgebouw.
Johannes Verleunstraat 2C Het vervangen van het bestaande hekwerk door een hoger hekwerk met poort.
De Dieze 29 Het wijzigen van de gevel en het intern verbouwen van het pand.
Spinnerstraat 26 Het uitbreiden van de woning (bg en verd.).
Jacob van Heemskerkstraat 27 Plaatsen hoogwerker 11 april.

 Meer informatie
Via www.gemeentebest.nl/openbare-bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar www.zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice.

Nieuws
30 april Lezing klompenmaker Ad Traa met filmprimeur

Ad Traa verzorgt op maandag 30 april samen met zijn vrouw Corine en zoon Luuk een lezing over klompen maken in D’n Liempdsen Herd. Tijdens de lezing vindt ook de filmprimeur plaats van het machinaal maken van klompen. De film is bij Klompenfabriek Traa opgenomen, omdat het machinaal vervaardigen van …

Nieuws
Activiteiten in april en mei met IVN

Beleef-de-seizoenen Op 26 april wandelen we het rondje Langs de Dommel. We vertrekken om 13.30 uur vanaf Parkeerplaats Den Ekker in Best. Gratis voor leden; € 2,50 voor niet-leden. Plas-Dras in Lith – Vogelexcursie tijd: woensdag 2 mei van 19.00 tot 21.00 uur start: Parkeerplaats Den Ekker te Best kosten: gratis …

Nieuws
Helpt u mee bij de atletiek tijdens de Schoolsport Olympiade ?

 BEST – Op vrijdag 1 juni wordt in Best de Schoolsport Olympiade gehouden van 8.30 – 14.00 uur. Zo’n 600 enthousiaste leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Bestse scholen starten deze dag met een officiële opening op onze atletiekbaan. Zij beoefenen in groepen diverse sporten en strijden …