STICHTING HARAPAN;

Nieuws

 

Project computers voor Hidup Baru (West-Timor) afgesloten
Op 21 januari vertrok Nico Eijkmans ,vrijwilliger Harapan Jaya Nederland, naar West-Timor. Hij begeleidt daar o.a. de uitbreiding van het rehabilitatiecentrum Hidup-Baru. Voor de stichting Harapan zal hij daar verder uitvoering geven aan drie, met financiële steun van fondsen, in 2017 in gang gezette projecten; verbetering en uitbreiding watervoorziening, oogoperaties en computers. .
Onlangs stuurde Nico de tussentijdse rapportages van het waterproject en de oogoperaties en een eindverslag van het project computers voor gehandicapten. Dankzij de steun van de Stichting Bisschop Bekkers konden worden aangeschaft: 2 laptops, 2 Printers, 3 computers, 2 Externe Harde schijven , 3 USB sticks, 1 Notebook. Dit project werd hiermee succesvol afgesloten.

Steun aan Hidup Baru is een belangrijk speerpunt van de stichting Harapan.  Men is volop bezig met de uitbreiding van het centrum, daarvoor is nog veel nodig o.a  33 bedden met matrassen, zonnepanelen, een professionele wasmachine. Ook dient de speelplaats te worden overkapt omdat de kinderen tijdens de regenperiode niet naar buiten kunnen en de omheining van het terrein moet dringend worden vernieuwd. Harapan zal hiervoor de komende periode een aantal fondsen benaderen en gerichte acties voeren.

Nieuws
21 maart 2018 – Wereld Downsyndroomdag met als thema: Tovenarij!

Stichting KomUP, opgericht door Louise Arts (voorzitter), met als speciale gast ambassadeurtje Sanne, organiseert enkele keren per jaar geweldige evenementen, waarbij mensen met het Syndroom van Down, samen met hun familieleden, eens goed in de watten worden gelegd. Dit jaar organiseren we op deze bijzondere datum het vierde evenement in …

Nieuws
Zang- en Theatergroep KLIK met Residentie Op-Stand

Optredens in Best en Nistelrode Voor de schermen van Zang- en Theatergroep KLIK is het even stil geweest. Maar daarachter des te minder! Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet voor de gloednieuwe, spetterende show “Residentie Op-Stand”. Dit spektakel is te zien op vrijdag 6 en …

Nieuws
In de hele maand maart IVN Best in Cultuurspoor

Van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 wordt de 83ste Boekenweek gehouden. Dit jaar is het thema “Natuur” met als motto “en toch is alles wat we doen natuur”. Cultuurspoor stelt IVN Best graag in de gelegenheid dit thema gestalte te geven in de bibliotheek. IVN Best gaat daar …