In de hele maand maart IVN Best in Cultuurspoor

Nieuws

Van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 wordt de 83ste Boekenweek gehouden. Dit jaar is het thema “Natuur” met als motto “en toch is alles wat we doen natuur”. Cultuurspoor stelt IVN Best graag in de gelegenheid dit thema gestalte te geven in de bibliotheek. IVN Best gaat daar graag op in en nodigt iedereen uit een kijkje te nemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Natuurfoto-expositie
De natuurfotografiewerkgroep richt een foto-expositie in met de mooiste natuurfoto’s, die gemaakt zijn door de leden van de werkgroep. Op deze wijze krijgt u een prachtig overzicht van de natuur in en rondom Best. Dan blijkt er toch meer natuur te zijn dan op het eerste gezicht verwacht wordt.

Daarnaast vertoont de werkgroep diverse natuurfoto’s op een beeldscherm. Dit is een doorlopende expositie.

Tentoonstelling
Centraal in de hal staan vitrinekasten, die gevuld zijn door enkele werkgroepen van IVN Best. De plantenwerkgroep, de scholenwerkgroep en de vogelwerkgroep verzorgen dit. In de vierde kast ziet u “natuur van vroeger”. Denk hierbij aan Verkade-albums, oude natuurplaten, oude boekjes en dergelijke.

Vogelhuisjes bouwen
Op woensdag 7 maart is er van 14.30 tot 16.30 uur een workshop, waarbij de deelnemers (kinderen en volwassenen) een  vogelhuisje maken. De workshop staat onder leiding van Cor van Esch, natuurgids bij IVN Best. Na afloop mag het vogelhuisje mee naar huis om te versieren en op te hangen. De kosten zijn € 5,– voor IVN-leden en € 7,50 voor niet-leden. Dit is inclusief materiaalkosten. Graag aanmelden via info@cultuurspoorbest.nl Er is plaats voor 15 deelnemers.

Officiële opening
Op woensdag 7 maart om 14.00 uur geeft de voorzitter van IVN Best, Jan Ackermans, het startsein van expositie, tentoonstelling en workshop. Hierbij mag iedereen aanwezig zijn. Ook als u boeken komt ruilen, bent u welkom. Dan hebt u tevens de gelegenheid om de folders van IVN Best te bekijken en eventueel mee te nemen.

Boeken
Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna. De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee. Daarom zijn er legio boeken die met natuur te maken hebben.

Het Boekenweekgeschenk “Gezien de feiten” is geschreven door Griet op de Beeck. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay “Natuurlijk”.

Nieuws
BEST INFORMATIEF Dinsdag 19 juni 2018

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens kermis in Best Van vrijdag 29 juni tot en met dinsdag 3 juli wordt de kermis gehouden in het centrum van Best. We treffen daarom een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Hieronder leest u een aantal maatregelen. Kijk voor het gehele overzicht op www.gemeentebest.nl/kermis. Maandag 25 juni vanaf 18.00 …

Nieuws
Paviljoen Joe Mann en theatergroep BLUV heropenen het Joe Mann natuurtheater

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het …

Nieuws
Er is weer van alles te doen bij Buutvrij in Best

Vrijdag 15 juni 14.30 uur :  Groene vingers : We gaan een Terrarium maken. In een glazen pot maken we ons eigen tuintje. Deelname is € 5,00 Zaterdag 16 juni 10.30 uur : Peuterdans !! Een half uurtje peuterdans ( per groep ). Lekker dansen op de muziek of gewoon de juf nadoen. Alles mag…… …