In de hele maand maart IVN Best in Cultuurspoor

Nieuws

Van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 wordt de 83ste Boekenweek gehouden. Dit jaar is het thema “Natuur” met als motto “en toch is alles wat we doen natuur”. Cultuurspoor stelt IVN Best graag in de gelegenheid dit thema gestalte te geven in de bibliotheek. IVN Best gaat daar graag op in en nodigt iedereen uit een kijkje te nemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Natuurfoto-expositie
De natuurfotografiewerkgroep richt een foto-expositie in met de mooiste natuurfoto’s, die gemaakt zijn door de leden van de werkgroep. Op deze wijze krijgt u een prachtig overzicht van de natuur in en rondom Best. Dan blijkt er toch meer natuur te zijn dan op het eerste gezicht verwacht wordt.

Daarnaast vertoont de werkgroep diverse natuurfoto’s op een beeldscherm. Dit is een doorlopende expositie.

Tentoonstelling
Centraal in de hal staan vitrinekasten, die gevuld zijn door enkele werkgroepen van IVN Best. De plantenwerkgroep, de scholenwerkgroep en de vogelwerkgroep verzorgen dit. In de vierde kast ziet u “natuur van vroeger”. Denk hierbij aan Verkade-albums, oude natuurplaten, oude boekjes en dergelijke.

Vogelhuisjes bouwen
Op woensdag 7 maart is er van 14.30 tot 16.30 uur een workshop, waarbij de deelnemers (kinderen en volwassenen) een  vogelhuisje maken. De workshop staat onder leiding van Cor van Esch, natuurgids bij IVN Best. Na afloop mag het vogelhuisje mee naar huis om te versieren en op te hangen. De kosten zijn € 5,– voor IVN-leden en € 7,50 voor niet-leden. Dit is inclusief materiaalkosten. Graag aanmelden via info@cultuurspoorbest.nl Er is plaats voor 15 deelnemers.

Officiële opening
Op woensdag 7 maart om 14.00 uur geeft de voorzitter van IVN Best, Jan Ackermans, het startsein van expositie, tentoonstelling en workshop. Hierbij mag iedereen aanwezig zijn. Ook als u boeken komt ruilen, bent u welkom. Dan hebt u tevens de gelegenheid om de folders van IVN Best te bekijken en eventueel mee te nemen.

Boeken
Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna. De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee. Daarom zijn er legio boeken die met natuur te maken hebben.

Het Boekenweekgeschenk “Gezien de feiten” is geschreven door Griet op de Beeck. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay “Natuurlijk”.

Nieuws
STICHTING HARAPAN;

  Project computers voor Hidup Baru (West-Timor) afgesloten Op 21 januari vertrok Nico Eijkmans ,vrijwilliger Harapan Jaya Nederland, naar West-Timor. Hij begeleidt daar o.a. de uitbreiding van het rehabilitatiecentrum Hidup-Baru. Voor de stichting Harapan zal hij daar verder uitvoering geven aan drie, met financiële steun van fondsen, in 2017 in …

Nieuws
21 maart 2018 – Wereld Downsyndroomdag met als thema: Tovenarij!

Stichting KomUP, opgericht door Louise Arts (voorzitter), met als speciale gast ambassadeurtje Sanne, organiseert enkele keren per jaar geweldige evenementen, waarbij mensen met het Syndroom van Down, samen met hun familieleden, eens goed in de watten worden gelegd. Dit jaar organiseren we op deze bijzondere datum het vierde evenement in …

Nieuws
Zang- en Theatergroep KLIK met Residentie Op-Stand

Optredens in Best en Nistelrode Voor de schermen van Zang- en Theatergroep KLIK is het even stil geweest. Maar daarachter des te minder! Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet voor de gloednieuwe, spetterende show “Residentie Op-Stand”. Dit spektakel is te zien op vrijdag 6 en …