BEST INFORMATIEF Dinsdag 20 februari 2018

Nieuws

Gezocht: begeleider Jeugdraad

De jeugdraad van Best is op zoek naar een nieuwe begeleider.
Heeft u:

 • Affiniteit met kinderen uit groep 7 en 8?
 • Betrokkenheid bij de gemeente Best?
 • Geen kind dat op dit moment lid is van de jeugdraad?

Dan bent u misschien wel degene die we zoeken!

Wat doet een begeleider?
U begeleidt de jeugdraadsleden bij het maken en uitwerken van ideeën, voorstellen en plannen. U bent de vraagbaak  voor de leden, hun leerkrachten en ouders en u bent aanwezig bij de bijeenkomsten van de jeugdraad. Als begeleider krijgt u geen vergoeding voor uw inzet. U mag wel gemaakte onkosten declareren. De gemeente zorgt dat de begeleiders en de leden verzekerd zijn. U moet een verklaring omtrent het gedrag kunnen overleggen. Jeugdraadsleden zitten maximaal twee jaar in de jeugdraad. Voor begeleiders is geen termijn gesteld.

Aanmelden
Op www.gemeentebest.nl/jeugdraad vindt u meer informatie over de jeugdraad. Heeft u interesse? Stuur dan vóór 1 maart een mail met uw motivatie en uw CV naar jeugdraad@gembest.nl. Na 1 maart maken we een selectie uit de kandidaten.


 

Ophalen snoeiafval buitengebied

Net zoals voorgaande jaren bieden we bewoners van het buitengebied de mogelijkheid om het snoeiafval af te voeren. We halen het snoeiafval op en vervolgens wordt het op duurzame wijze toegepast als biomassa voor het opwekken van groene stroom. In de week van 12 tot en met 16 maart halen we het snoeihout op.

Wilt u uw snoeihout laten ophalen?
Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid dan vragen wij het volgende van u:

 • Geef voor 28 februari aan ons door of u gebruik wenst te maken van deze service. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar mevrouw van Gool, van.gool@gembest.nl. U kunt ook telefonisch uw deelname doorgeven, via het telefoonnummer 14 0499. Zij is telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag.
 • Geef bij uw aanmelding de volgende gegevens: uw naam, adres, telefoonnummer, de aangeboden hoeveelheid snoeihout (…m3) en bij welk perceel het snoeihout ligt.

Spelregels
Voor het ophalen van het snoeihout hanteren we een aantal spelregels:

 • Biedt het snoeihout aan op een goed bereikbare locatie aan de openbare weg. Leg het dus niet achter of tussen bomen of lantaarnpalen. Uiteraard ter hoogte van uw eigen perceel en zodanig dat het geen gevaar oplevert voor de verkeersveiligheid.
 • Biedt het snoeihout aan op 12 maart 2018 vóór 07.00 uur.
 • Het snoeihout mag niet langer dan één week voor de inzamelweek aan de openbare weg liggen.
 • Het aangeboden snoeihout is ontdaan van zand en aanhangende grond.
 • Het snoeihout niet langer is dan 5 meter.
 • Het aangeboden snoeihout bevat geen overig groenafval in de vorm van groenblijvers, coniferen, boomstronken, gras- of bladafval.
 • U mag maximaal 50 m3 (particulier) snoeihout aanbieden.
 • Afhankelijk van de aangemelde hoeveelheid snoeiafval kan de inzamelaar, Baetsen, contact met u opnemen. Zij maken dan een afspraak met u om het afval op te halen.

Meer informatie 

Bewoners van het buitengebied ontvangen een brief met deze informatie.  Heeft u geen brief ontvangen maar woont u wel in het buitengebied? Stuur dan een e-mail naar mevrouw van Gool, b.van.gool@gembest.nl.


Ontvangst Sportkampioenen
Het college van burgemeester en wethouders nodigt de sportkampioenen van 2017 (1e – 2e – 3e plaats) uit op het gemeentehuis om ze gezamenlijk tijdens een feestelijke bijeenkomst in het zonnetje te zetten.

Deze bijeenkomst vindt in het voorjaar van 2018 plaats.

Het gaat om mannen, vrouwen en kinderen die Nederlands-, Europees-, Wereld-, of Olympisch kampioen zijn geworden in een bepaalde sport, in de ruimste zin van het woord. Het gaat om professionele- en recreatieve sporters. Voorwaarde is wel dat de sportkampioen in Best woont.

Aanmelden
Bent u of kent u een sportkampioen uit 2017? Meld deze dan vóór 1 maart 2018 aan.
Dit kan per e-mail: m.langenberg@gembest.nl of door middel van een brief, o.v.v. ‘Sportkampioenen 2017’:
Gemeente Best – T.a.v. M. Langenberg, Antwoordnummer 6 – 5680 VB Best (geen postzegel nodig).
De sportkampioenen ontvangen op een later moment een uitnodiging voor de ontvangst door de wethouder Sport.


Viering 200 jaar Best
In 2019 is het 200 jaar geleden dat Best een onafhankelijke gemeente werd. Dit willen we groots vieren met alle Bestenaren, organisaties en ondernemers in Best. Wat maakt Best zo bijzonder? Het comité 200 jaar Best heeft de organisatie in handen. Binnen de volgende thema’s worden activiteiten georganiseerd: sport, onderwijs, industrialisatie,  cultuur en historie.

Denkt u mee?
Het comité wilt graag samen met u nadenken over de invulling van de viering. Op donderdag 1 maart is er een bijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Op deze avond kunt u uw ideeën per thema aangeven en delen met het comité 200 jaar Best en de andere aanwezigen. Vanaf 18.45 uur staat de koffie en thee voor u klaar. Om 19.00 uur start de avond, rond 21.00 uur verwachten we af te ronden. Aanmelden is niet nodig.Sluiting woning Koningin Julianaweg 125, Best
Aan het adres Koningin Julianaweg 125 is door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. Op grond van de Gemeentewet, de Opiumwet en het handhavingsbeleid sluit de burgemeester die woning, voor een periode van drie maanden. De sluiting ging in op 12 februari 2018 en blijft van kracht tot 8 mei 2018.


Uitgebreide openbare bekendmakingen
U kunt op deze pagina de openbare bekendmakingen lezen. Op onze website vindt u een uitgebreide versie van de openbare bekendmakingen. U kunt ook zoeken naar bekendmakingen op de website www.officielebekendmakingen.nl. Hier vindt u alle gepubliceerde bekendmakingen.

E-mailservice
Wilt u de bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar www.zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice.


OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Omgevingsvergunning
Diabolo 20
Sonseweg 11-13
Oirschotseweg 43 (2x)
Willem II-straat 52
Vleutstraat 5
de Dieze 29
Prinses Beatrixlaan 30
Wingerdstraat 15
Overige bekendmakingen
Bosseweg 35
St Antoniusweg 500
Horeca/evenementen
Aquabest
Truckersdag door Best
Verkeer
Wilhelminaplein

 Meer informatie
Via www.gemeentebest.nl/openbare-bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar www.zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice.

 

 

Nieuws
BEST INFORMATIEF Dinsdag 19 juni 2018

Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens kermis in Best Van vrijdag 29 juni tot en met dinsdag 3 juli wordt de kermis gehouden in het centrum van Best. We treffen daarom een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Hieronder leest u een aantal maatregelen. Kijk voor het gehele overzicht op www.gemeentebest.nl/kermis. Maandag 25 juni vanaf 18.00 …

Nieuws
Paviljoen Joe Mann en theatergroep BLUV heropenen het Joe Mann natuurtheater

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het …

Nieuws
Er is weer van alles te doen bij Buutvrij in Best

Vrijdag 15 juni 14.30 uur :  Groene vingers : We gaan een Terrarium maken. In een glazen pot maken we ons eigen tuintje. Deelname is € 5,00 Zaterdag 16 juni 10.30 uur : Peuterdans !! Een half uurtje peuterdans ( per groep ). Lekker dansen op de muziek of gewoon de juf nadoen. Alles mag…… …