SBS6 Kerstparade op 10 december in Eindhoven

Nieuws

Op zondag 10 december 2017 van 18.30 tot 20.00 uur trekt de SBS6 Kerstparade door de binnenstad van Eindhoven. De parade bestaat uit meerdere praalwagens in kerstsfeer die ieder een eigen verhaal vertellen. Op een van de wagens rijden bekende SBS6 sterren mee.

Om 18.30 uur start de parade op de Vestdijk. Vervolgens loopt de route linksaf het 18 Septemberplein op. Via de Keizersgracht, de Wal, het Stadhuisplein en de Oude Stadsgracht keert de parade om 20.00 uur terug op de Vestdijk.

In de middag en avond van 10 december is het centrum van Eindhoven hierdoor minder goed bereikbaar. Om drukte in het centrum te vermijden raden wij bezoekers aan om met het openbaar vervoer te komen.

Voorafgaand aan de parade vindt de kerstmarkt op het Wilhelminaplein plaats.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer vindt de SBS6 Kerstparade plaats?
De kerstparade is te bekijken op 10 december 2017 van 18.30 tot 20.00 uur.

Waar loopt de route?
Om 18.30 uur start de parade op de Vestdijk. Vervolgens loopt de route linksaf het 18 Septemberplein op. Via de Keizersgracht, de Wal, het Stadhuisplein en de Oude Stadsgracht keert de parade om 20.00 uur terug op de Vestdijk.

Hoe lang is de route?
De route van de kerstparade is ca. 2 km lang.

Is er langs de route een plek gereserveerd voor mindervaliden?
Hier wordt hard aan gewerkt, deze wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Hoe kom ik naar de kerstparade met de bus?
Vanuit station Eindhoven loop je zo de route van de kerstparade in. Het station verlaat je aan de stadzijde en de route volgt aan de rechterkant.

Voordelig met de trein naar Eindhoven.
De trein brengt je naar hartje binnenstad. De route van de kersparade ligt direct buiten het Centraal Station. De Spoordeelwinkel biedt een dagje uit naar Eindhoven.

Voor slechts € 18 ontvang je:

  • Een NS-Dagretour vanaf elk station in Nederland naar Eindhoven
  • Een voucher voor koffie en lekkers bij Coffeelab UC Eindhoven

Te koop vanaf 1 december 2017 t/m 7 januari 2018.

Plan je reis vooraf met de NS Reisplanner. In het weekend is er regelmatig werk aan het spoor dat van invloed kan zijn op je treinreis. Vanaf 10 dagen voor vertrek is de NS Reisplanner bijgewerkt en zie je precies wat dit mogelijk voor jouw reis betekent. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Er zijn twee bewaakte fietsenstallingen:

  • 18 Septemberplein
  • Heuvel, Ten Hagestraat

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Delen van de binnenstad zijn tijdens de parade afgesloten voor verkeer. Dit heeft mogelijk consequenties voor de bereikbaarheid. De betreffende wegen worden vanaf 18.30 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Op kritieke punten worden verkeersregelaars ingezet. Vanaf 20.00 uur worden de wegen weer opengesteld.

Om verzekerd te zijn van een parkeerplek tijdens de parade kun je vooraf een parkeerticket reserveren via de websites van Q-Park en P1 Parking.

Kan ik merchandise verkopen langs de route van de kersparade?
Dit is niet toegestaan.

Is het toegestaan om muziek te maken langs de route van de kerstparade?
Nee, dit is niet toegestaan.

(info: uit in Eindhoven)

Nieuws
STICHTING HARAPAN;

  Project computers voor Hidup Baru (West-Timor) afgesloten Op 21 januari vertrok Nico Eijkmans ,vrijwilliger Harapan Jaya Nederland, naar West-Timor. Hij begeleidt daar o.a. de uitbreiding van het rehabilitatiecentrum Hidup-Baru. Voor de stichting Harapan zal hij daar verder uitvoering geven aan drie, met financiële steun van fondsen, in 2017 in …

Nieuws
21 maart 2018 – Wereld Downsyndroomdag met als thema: Tovenarij!

Stichting KomUP, opgericht door Louise Arts (voorzitter), met als speciale gast ambassadeurtje Sanne, organiseert enkele keren per jaar geweldige evenementen, waarbij mensen met het Syndroom van Down, samen met hun familieleden, eens goed in de watten worden gelegd. Dit jaar organiseren we op deze bijzondere datum het vierde evenement in …

Nieuws
Zang- en Theatergroep KLIK met Residentie Op-Stand

Optredens in Best en Nistelrode Voor de schermen van Zang- en Theatergroep KLIK is het even stil geweest. Maar daarachter des te minder! Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet voor de gloednieuwe, spetterende show “Residentie Op-Stand”. Dit spektakel is te zien op vrijdag 6 en …