BEST INFORMATIEF Dinsdag 21 november 2017

Nieuws

Collectieve zorgverzekering voor lage inkomens in Best is verbeterd
De gemeente Best vindt het belangrijk dat de minima in Best goed tegen zorgkosten verzekerd zijn. De gemeenteraad heeft besloten met ingang van 1 januari 2018 de deelnamegrens voor de collectieve zorgverzekering te verhogen van 110% naar 120% minimuminkomen. 

Basisverzekering
Inwoners in Best met een minimuminkomen kunnen een kwalitatief goede zorgverzekering afsluiten. De gemeente Best heeft afspraken met CZ en VGZ. De minima krijgen 6% korting op de basisverzekering.

Aanvullende verzekering
Iedere verzekeraar biedt drie aanvullende pakketten aan. U kiest het pakket dat het beste bij uw situatie past. De gemeente betaalt bij ieder pakket een gedeelte van de premie terug. Het bedrag dat u terug krijgt, varieert. Dit is wel afhankelijk van het gekozen pakket. De hoogte van het bedrag ligt tussen de €11,00 en €25,00 per maand. Het is zelfs mogelijk uw eigen risico mee te verzekeren. Iedereen binnen de doelgroep, ongeacht uw gezondheid en situatie, wordt geaccepteerd door de verzekeringen CZ en VGZ.

Aanvragen
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor dit aanbod? Tot 1 januari 2018 kunt u zich aanmelden via de website www.gezondverzekerd.nl. Nadat u een aantal vragen heeft beantwoord, ziet u direct of u in aanmerking komt. U kunt zich daarna direct online aanmelden bij de verzekeraar van uw keuze.

Gemeentelijke bijdrage
Met uw aanmelding verklaart u gelijk dat u een aanvraag doet voor een gemeentelijke bijdrage in de aanvullende verzekering. Dit doen we om het voor onze inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. Lukt het niet om zelf de aanvraag te doen? U kunt terecht bij Bestwijzer, ze helpen u graag. 


 

Compensatie eigen risico zorgverzekering voor lage inkomens
Inwoners van Best met een minimuminkomen een tegemoetkoming krijgen voor het eigen risico van de zorgverzekering. Is uw inkomen niet hoger dan 120% minimuminkomen dan komt u in aanmerking voor deze regeling. In deze regeling krijgt u 50% van het eigen risico terug.

Aanvragen
U kunt uw aanvraag indienen bij de afdeling Sociale Zaken. De klantmanagers helpen u graag verder. Houdt u er rekening mee dat maar één keer per jaar een aanvraag kunt indienen. De afdeling Sociale Zaken is bereikbaar via het telefoonnummer 14 0499.


Inschrijving horecapunt Kermis Best 2018
Van 29 juni tot en met 3 juli 2018 is er kermis in Best. Op het Raadhuisplein komt een horecapunt. Heeft u interesse in dit horecapunt? U kunt zich hiervoor inschrijven op www.gemeentebest.nl/kermis.
Hier kunt u informatie vinden omtrent de inschrijving en de verhuurvoorwaarden voor Kermis Best 2018. Voor vragen kunt u contact opnemen met Angela Louwerse, telefoonnummer 14 0499.

De sluiting voor de inschrijving is woensdag 10 januari 2018 om 17.00 uur. 


 

NL-Alert: direct informatie bij een noodsituatie

Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt een bericht op je mobiel waarin staat wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

 

Weet wat je moet doen
Als er een noodsituatie bij jou in de buurt is, kan de overheid je met NL-Alert gericht alarmeren en informeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een   terroristische aanslag, of noodweer. Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties.

Als je een NL-Alert ontvangt, informeer dan ook de mensen in jouw directe omgeving. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Zo werkt NL-Alert
NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking  hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt NL-Alert hierdoor óók als het netwerk overbelast is. NLAlert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Stel je mobiel in
Maandag 4 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in. Als je het controlebericht ontvangt, staat jouw telefoon goed ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je ook wordt  geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

Meer informatie
op www.nl-alert.nl vindt u meer informatie. Daar staan ook instructies over het juist instellen van mobiele telefoons.


Voucherregeling Vrijgekomen Agrarische Bebouwing
Heeft u een lege stal of schuur die u niet meer voor agrarische doeleinden gebruikt? Vraagt u zich af wat hiermee te doen: slopen of herbestemmen? Vraag dan een voucher aan en ga in gesprek met een deskundige. De Provincie subsidieert advieskosten tot € 4.000,-. Dit noemen zij de voucherregeling Vrijgekomen Agrarische Bebouwing (VAB). Aanvragen kan tot en met 9 januari 2018. Dus wees er snel bij.

Meer informatie
De voucherregeling wordt uitgevoerd door Stimulus. Kijk voor meer informatie over deze regeling op: www.stimulus.nl/voucher-vab.


OPENBARE BEKENDMAKINGEN 

Willem de Zwijgerweg 85 t/m 179 milieu
Zandweg 11 Verlengen beslistermijn
Buurtdonk 17 Inrit/uitweg
Bomenbeemd 16 Inrit/uitweg
Iep 51 Bouwen
Heuveleindseweg 6C Apv
Dokter de Steenhuijsenlaan 3 Bouwen
Buurtdonk 17 Bouwen/afwijken bestemmingsplan
Past.M.van Beekstraat 6 Apv
Schooneveldstraat 6 Apv
Hogevleutweg 7 Toestemming afwijken bestemmingsplan
De Dieze 17-21 Bouwen
Sonseweg 35A Milieu
Collecte Apv
Joe Mann Apv
St. Jozefstraat 24 Bouwen
Oirschotseweg 43 Milieu
Reclame Apv
Willem de Zwijgerweg 10 Apv

 Meer informatie
Via www.gemeentebest.nl/openbare-bekendmakingen kunt u meteen doorklikken naar al onze bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl. De bekendmakingen per e-mail ontvangen? Ga naar www.zoek.overheid.nl en meld u aan voor de e-mailservice.

Nieuws
STICHTING HARAPAN;

  Project computers voor Hidup Baru (West-Timor) afgesloten Op 21 januari vertrok Nico Eijkmans ,vrijwilliger Harapan Jaya Nederland, naar West-Timor. Hij begeleidt daar o.a. de uitbreiding van het rehabilitatiecentrum Hidup-Baru. Voor de stichting Harapan zal hij daar verder uitvoering geven aan drie, met financiële steun van fondsen, in 2017 in …

Nieuws
21 maart 2018 – Wereld Downsyndroomdag met als thema: Tovenarij!

Stichting KomUP, opgericht door Louise Arts (voorzitter), met als speciale gast ambassadeurtje Sanne, organiseert enkele keren per jaar geweldige evenementen, waarbij mensen met het Syndroom van Down, samen met hun familieleden, eens goed in de watten worden gelegd. Dit jaar organiseren we op deze bijzondere datum het vierde evenement in …

Nieuws
Zang- en Theatergroep KLIK met Residentie Op-Stand

Optredens in Best en Nistelrode Voor de schermen van Zang- en Theatergroep KLIK is het even stil geweest. Maar daarachter des te minder! Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet voor de gloednieuwe, spetterende show “Residentie Op-Stand”. Dit spektakel is te zien op vrijdag 6 en …